Mainos

Sarkozy lupasi uutta toivoa esikaupunkinuorille

Ranskan presidentti Nicholas Sarkozy on ilmoittanut ohjelmasta, jolla pyritään esikaupunkialueiden nuorten olojen kohentamiseen. Samalla Sarkozy lupasi "leppymätöntä sotaa" esikaupunkien rikollisjoukkioita ja huumekauppiaita vastaan.

Uuden ohjelman avulla on tarkoitus antaa koulutus ja työtä noin 100 000 nuorelle. Esikaupungeissa asuu runsaasti siirtolaisperheitä. Näiden alueiden mustista ja arabitaustaisista nuorista on työttömiä 50 prosenttia. Sarkozyn esittelemän ohjelman on laatinut algerialaistaustainen ministeri Fadela Amara.

Sarkozy lupasi myös liikenteen parantamista köyhien ja usein eristyksissä olevien esikaupunkien ja muun kaupungin välillä. Tarkoituksena on myös lisätä koulukyytejä, niin että esikaupunkien lapset voivat käydä koulua muualla.

Sotaan esikaupunkien rikollisjoukkioita ja huumekauppiaita vastaan Sarkozy lupasi 4000 poliisia kolmen seuraavan vuoden kuluessa.

- Teemme lopun rikollisjoukkioiden, vaikenemisen ja huumekaupan laista, presidentti lupasi.

Esikaupungeissa on ollut ajoittaisia levottomuuksia myös vuoden 2005 laajojen mellakoiden jälkeen.

Sarkozy julkisti ohjelman 9. ja 16. maaliskuuta pidettävien kunnallisvaalien alla. Presidentin oma suosio on luisunut pohjalukemiin mielipidekyselyissä, ja presidentin UMP-puolueessa pelätään tämän suosion laskun näkyvän myös puolueen kannatusluvuissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.