Mainos

Sarkozy lupaa tukea pankeille

Suuret EU-maat lupaavat tehdä yhteistyötä vaikeuksiin joutuneiden pankkien auttamisessa. Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy korostaa, että kunkin maan hallitus toimii kuitenkin itsenäisesti. Sarkozy vakuutti, ettei autettavia rahoituslaitoksia päästetä pälkähästä ilman seuraamuksia. Hänen mukaansa niiden edustajat joutuvat kantamaan vastuunsa.

Sarkozy vaatii myös rikkaiden maiden G8-ryhmän kokouksen järjestämistä mahdollisimman pian.

Saksan liittokansleri Angela Merkel korosti puolestaan sitä, että hallitusten on pyrittävä ratkaisemaan luotto-ongelmat vahingoittamatta muita EU-maita. Hän sanoi olevansa tyytymätön muun muassa Irlannin talletussuojaan.

- Olemme pyytäneet EU:n komissiota ja Euroopan keskuspankkia puhumaan Irlannille, Merkel sanoi suurten EU-maiden kokouksen jälkeen.

Irlanti on luvannut taata talletukset niiden koosta riippumatta. Hallitus ilmoitti äskettäin myös turvaavansa irlantilaisten pankkien muilta rahoituslaitoksilta lainaamat varat.

Ranskan, Saksan, Britannian ja Italian johtajat keskustelivat tänään Pariisissa talouskriisin hoitamisesta. Paikalla oli myös Euroopan keskuspankin johtaja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.