Mainos

Sarkozy: Bussi-iskuun syylliset saadaan kiinni

Ranskassa on ollut hajanaisia levottomuuksia sen jälkeen kun maata viime vuonna koetelleiden mellakoiden puhkeamisesta tuli perjantaina kuluneeksi tasan vuosi.

Ranskan sisäministeri Nicolas Sarkozy kertoo, että Marseillen bussi-iskun tutkimuksissa on edistytty. Valtava määrä työtä on tehty syyllisten kiinni saamiseksi, ja he joutuvat vielä vastuuseen teoistaan, ministeri lupasi Europe 1 -radiossa.

Pääministeri Dominique de Villepin kutsui hallituksensa ministereitä tänään hätäistuntoon busseihin tehtyjen hyökkäysten vuoksi. Pahin välikohtaus sattui viikonloppuna Marseillessa, missä nuori nainen sai hengenvaarallisia palovammoja sen jälkeen kun nuoret olivat sytyttäneet bussin tuleen.

Senegalista kotoisin oleva 26-vuotias nainen taistelee edelleen hengestään. Satoja mellakkapoliiseja lähetettiin Marseilleen hyökkäyksen vuoksi.

Ranskassa on ollut hajanaisia levottomuuksia sen jälkeen kun maata viime vuonna koetelleiden mellakoiden puhkeamisesta tuli perjantaina kuluneeksi tasan vuosi. Mellakat saivat alkunsa kahden poliiseja paenneen siirtolaisnuoren kuolemasta.

Lyonin esikaupunkialueella Etelä-Ranskassa poltettiin viime yönä kymmeniä autoja. Nuorisojoukkiot heittelivät palomiehiä kivillä.

Poliisin mukaan yhteensä yhdeksän bussia sytytettiin tuleen eri puolella maata viime viikolla, seitsemän niistä Pariisin alueella.

De Villepin kutsui sisäministeri Sarkozyn ja liikenneministeri Dominique Perbenin koolle keskustelemaan siitä, mitä julkisen liikenteen turvaamiseksi voitaisiin tehdä Pariisissa ja muualla.

Marseillen hyökkäys on herättänyt järkytystä Ranskassa ja ranskalaisissa tiedotusvälineissä. Pariisissa bussien tuhopoltot eivät vaatineet uhreja, koska matkustajat oli ensin komennettu niistä ulos.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.