Mainos

Sarkomaa torjuu suomalaisten opiskelijoiden lukukausimaksut

Helsingin yliopiston kansleri Kari Raivio ehdotti eilen, että yliopistojen rahoitus katettaisiin osittain lukukausimaksuilla.

Opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) torjuu jyrkästi suomalaisille opiskelijoille suunnatut yliopistojen lukukausimaksut. Sarkomaan mukaan ilmainen ja laadukas opetus on turvattu nykyisen hallituksen ohjelmassa.

- Maksuja ei missään nimessä tule. Tämän hallituksen osalta linja on kiveen hakattu, ministeri painottaa.

Helsingin yliopiston kansleri Kari Raivio ehdotti eilen ilmestyneessä Elinkeinoelämän valtuuskunnan julkaisussa, että yliopistojen rahoitus katettaisiin osittain lukukausimaksuilla. Sarkomaa muistuttaa, ettei Raivio ole ensimmäinen maksujen ehdottaja. Keskusteluja asiasta on käyty aiemminkin.

Sarkomaan mukaan yliopistojen toiminta on turvattava jatkossakin valtion perusrahoituksella. Myös hallitusohjelmassa korkeakoulujen rahoitusta luvataan vahvistaa.

Ministerin mielestä yliopistoja koskevaa lakia on kuitenkin uudistettava niin, että oppilaitosten taloudellinen itsemääräämisoikeus laajenee. Käytännössä tämä tarkoittaisi esimerkiksi sitä, että yliopistot voisivat saada yksityisrahoitusta nykyistä helpommin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.