Mainos

Sarkomaa ei innostu eheytetystä koulupäivästä

Eheytetyn koulupäivän mallissa esimerkiksi harrastustoiminta olisi sidottu osaksi koulupäivää.

Tuore opetusministeri Sari Sarkomaa torjuu koululaisten päiväohjelman suunnitellun uudistuksen. Sarkomaa ei innostu niin sanotusta eheytetystä koulupäivästä, jossa muun muassa harrastustoiminta olisi sidottu osaksi koulupäivää.

Edellisen hallituksen opetusministeri Antti Kalliomäki, ajoi vahvasti koulupäivän uudistusta.

Sarkomaan mukaan koulujen kerho- ja harrastustoimintaa on syytä elvyttää, mutta koulujen tärkein tehtävä on laadukkaan perusopetuksen antaminen.

Yliopistoille lisää autonomiaa

Sen sijaan yliopistojen asemaan uusi opetusministeri olisi halukas puuttumaan. Sarkomaa haluaa uuden yliopistolain eduskunnan käsittelyyn kahden vuoden kuluttua.

- Tarkoitus on tehdä historiallinen reformi, lisätä yliopistojen hallinnollista ja taloudellista autonomiaa. Se on kunnianhimoinen tavoite, mutta työt on jo aloitettu, Sarkomaa selittää.

Sarkomaan mukaan tarkoituksena on lisätä yliopistojen vapautta, jotta ne voisivat parantaa sekä opetuksen että tutkimuksen laatua. Yliopistot voisivat esimerkiksi saada yksityisrahoitusta nykyistä helpommin. Perusrahoituksen pitäisi kuitenkin jatkossakin tulla valtiolta.

- Yliopistojen perusrahoituksen vahvistaminen on hyvin tärkeää, vaikka muitakaan rahoitusmahdollisuuksia ei pidä jättää käyttämättä. Hallitusohjelmaan kirjattu tieteelle suunnattujen lahjoitusten verovapaus onkin toteutettava pian, linjaa Sarkomaa.

Sarkomaan mukaan myös ammattikorkeakoulut tiivistävät yhteistyötään: pienempiä yksiköitä häviää ja jäljelle jääviä vahvistetaan.

- Iso kysymys on se, miten koulutus suunnataan. Sivistystyön lisäksi pitää ottaa huomioon elinkeinoelämän tarpeet, muistuttaa opetusministeri.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.