Mainos

Särkänniemi ei halua Korkeasaaren paviaaneja

Särkänniemen huvipuistosta kerrotaan, ettei sillä ole aikeita laajentaa eläinvalikoimaansa. Eduskunnan eläinsuojeluryhmän puheenjohtaja esitti päivällä, että lopetustuomion saaneet Korkeasaaren paviaanit siirrettäisiin Tampereen huvipuiston suojiin.

Tampereen Särkänniemessä ei innostuta ehdotuksesta sijoittaa Helsingin Korkeasaaren lopetustuomion saaneet paviaanit Särkänniemen tiloihin. Särkänniemestä kerrotaan, ettei huvipuistolla ole mitään suunnitelmia lisätä eläinvalikoimaansa.

Eduskunnan eläinsuojeluryhmän puheenjohtaja Pia Viitanen vetosi päivällä Helsingin kaupunkiin, jotta se etsisi Korkeasaaren paviaaneille uuden sijoituspaikan sen sijaan, että ne lopetettaisiin. Yhdeksi mahdolliseksi sijoituspaikaksi Viitanen esitti Tampereen Särkänniemeä.

Korkeasaareen on kaavailtu paremmin pakkasta kestäviä apinoita, jotta yleisö näkisi apinat myös talvella. Viitanen kyseli kannanotossaan, eikö Korkeasaaren tilojen remonttia ole osattu arvioida siten, että paviaaneille oltaisi voitu löytää korvaavia tiloja lopettamisen sijaan. Hänen mukaansa paviaanien lopetussuunnitelmasta paistaa ilmi sen tyylinen asenne, että eläimiä käytetään vain sen ajan, kun "ne ovat kivoja" ja tuottavat tulosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.