Mainos

Särkänniemen delfiinit ovat sopeutuneet Kreikkaan – "Dominoivat delfiinilaumaa"

1:47

Särkänniemen delfinaariosta Kreikkaan toissakesänä siirretyt delfiinit Veera, Eevertti ja Leevi ovat tottuneet uuteen elinympäristöönsä hyvin. Jo 40-vuotias Veera on ateenalaisen delfiinialtaan ainoa naaras, mutta delfiinien hoitajat sanovat ettei sitä olla siirtämässä toiseen delfiinilaumaan. MTV Uutiset kävi katsastamassa entisten särkänniemeläisten tilanteen Ateenassa.

Eevertti ääntelee pontevasti ennen päivän yleisöesiintymistä ja saa palkinnoksi kalaa. Eevertti on Särkänniemestä Kreikkaan siirretyistä delfiineistä nuorin, ja altaan nykyinen johtaja. Neljästä Tampereen-tulijasta iäkäs Delfi, kuoli jo reilu vuosi sitten sydänkohtaukseen.

– Veera, Leevi ja Eevertti voivat oikein hyvin. Ne hallitsevat tätä allasta nyt. Niiden tullessa täällä oli valmiiksi neljä delfiiniä, mutta altaan vanhimpina eläiminä ne ovat nyt pomoja. Siis suomalaiset säännöt täällä Atticassa, Attican eläinpuiston delfinaarion johtaja Robert Gojceta toteaa.

Veera, Eevertti ja Leevi elävät yhteensä seitsemän delfiinin laumassa. Harjoitusaltaassa on suoraan Egeanmerestä pumpattua merivettä.

40-vuotias Veera haastaa hoitajiaan

– Veera on paikan kuningatar. Sillä on tosi kova luonne ja se on hyvin omintakeinen, mutta onhan se vanhakin, vanhempi delfiininhoitaja Altea de Luca kuvailee.

– Veeran hoitaminen vaatii kokemusta, koska se haastaa ja koettelee hoitajaansa. Veera ei ole kuin urokset, niitä on helpompi ymmärtää.

Vaikka kuningattarella on päällä raskaudestolääkitys, erittyvät hormonit yhä, ja joskus urokset alkavat kähistä keskenään Veeran seurasta.  Eläinpuisto sanoo kuitenkin, ettei Veeralle aktiivisesti etsitä uutta laumaa ja sijoituspaikkaa.

– Meillä on yhä silloin tällöin sosiaalisia vaikeuksia, sillä tässä seitsemän delfiinin ryhmässä Veera on ainoa naaras, delfinaarion johtaja Robert Gojceta myöntää.

–Me tiedämme, ettei se ole täydellinen eikä paras asetelma. Delfiinien tullessa Suomesta meidän oli kuitenkin otettava ne kaikki. Mutta Veera on vahva eläin ja altaan vanhin, se hallitsee kyllä tilanteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.