Mainos

Särkäniemen delfinaarion tulevaisuus vaakalaudalla

Särkänniemen delfinaarion tulevaisuutesta keskustellaan Tampereella. Valtuustoaloite delfinaarion alasajamiseksi tulee kaupunginvaltuuston käsittelyyn tänä syksynä.

Yli kymmenen aloitteen allekirjoittanutta valtuutettua pitää delfinaarion toimintaa sirkuksena, joka pitää valtameren eläimiä vankilassa.

– Delfinaario on aikansa päässä ja meidän pitäisI nyt tehdä hallittu suunnitelma siitä, mitä sille nyt tehdään. Minun mielestäni ei ole mahdollista jatkaa  delfinaariotoimintaa Tampereella, sanoo aloitteen alullepanija, kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi
(vihr.).

Aloitteessa halutaan, että kaupunki tekee suunnitelman delfinaariotoiminnan alasajoon hallitusti.

Särkänniemi: Kyse on suojelusta, ei sirkuksesta

Särkänniemen delfinaariossa vertauksia sirkustoimintaan ei sulateta. Sen lupa perustuu lupaan ylläpitää eläintarhaa ei sirkusta. Delfiinien esittelyllä on puolestaan niin opetuksellinen kuin suojelullinenkin tehtävä. Lisäksi delfinaario osallistuu kansainvälisiin merinisäkästutkimuksiin.

Delfinaario vakuuttaa toimivansa kansainvälisten organisaatioiden asettamien säädösten mukaisesti, jopa paremmin

– Olosuhteet ovat näille elämille erinomaiset. Meillähän on 5 pullokuonodelfiiniä, mutta tää allastilavuus on mitoitettu kahdeksalle eläimelle, kertoo yli 20 vuotta delfiinejä kouluttanut delfinaarion esimies Sari Järvisalo.

Esitykset ovat vain osa delfiinien päivää. Muina aikoina kolmetoista työntekijää hoitaa ja järjestää virikkeitä viidelle delfiinille.

Keskustelua tarvitaan

– Jos me saadaan ihmisten huomio merien tilaan ja siihen, että tehdään työtä merien tilanteen parantamikseksi, niin silloin tällä lopettamiskeskustelulla on ollut merkitystä, miettii Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Suoniemi ei usko, että eläinten vangitsemisella voisi olla mitään hyvää tarkoitusta. Eläinten oikeuksista pitäisi pystyä puhumaan ilman sitäkin.

Käytännössä kaupungin täysin omistama Särkänniemi Oy antaa vastauksen aloitteeseen. Särkänniemi tuottaa Tampereen kaupungille kymmeniä miljoonia vuosittain ja juuri delfinaario on yksi elämyspuiston suosikkikohteista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.