Mainos

Sarjamurhaaja hirttäytyi Britanniassa

Yli 200 potilastaan murhannut brittilääkäri Harold Shipman löydettiin hirttäytyneenä sellistään varhain tänään, brittiläiset vankilaviranomaiset kertoivat.

Brittilehtien "Tohtori kuolemaksi" nimeämä Shipman tuomittiin vuonna 2000 elinkautiseen vankeuteen 15 potilaansa murhasta. Hän tappoi uhrinsa heroiiniruiskeilla.

Myöhemmin asiaan perehtyneen tutkimusryhmän raportista selvisi, että yleislääkärinä toiminut Shipman murhasi ainakin 215 potilastaan vuosien 1975-1998 aikana. Harmaahiuksinen, parrakas ja silmälasipäinen lääkäri oli yksi kaikkien aikojen pahimmista sarjamurhaajista.

Murhien motiivi jäi epäselväksi

Shipmanin motiivi murhaamiseen jäi epäselväksi. Hän ei itse tunnustanut yhtäkään murhaa, eikä tarjonnut selitystä teoilleen.

Kun oikeudenkäynnissä vielä osoitettiin ilmeisimpinä motiiveina pidetyt taloudellisen hyödyn tavoittelu ja seksuaalinen kieroutuneisuus perusteettomiksi, jäi jäljelle vain epämääräisiä arvailuja Shipmanin toiminnan syistä.

Oikeudenkäyntiä johtanut tuomari arveli Shipmanin olleen riippuvainen murhaamisesta. Samoilla linjoilla oli syyttäjäosapuoli, joka epäili Shipmanin tarvinneen tunteen "jumalallisesta vallasta päättää elämästä ja kuolemasta". Myös Shipmanin äidin hidasta kuolemaa syöpään tarjottiin selitykseksi.

Uhrien omaisille Shipmanin tekojen jääminen arvoituksiksi on tuskallista. Monet syyttivät Shipmania helpon tien valitsemisesta.

- He olivat toivoneet, että jonakin päivänä hän puhuisi rikoksistaan ja he saisivat selityksen. Nyt tätä mahdollisuutta ei tietenkään enää ole, joidenkin uhrien perheitä oikeudenkäynnissä edustanut lakimies Ann Alexander sanoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.