Mainos

Sarjakuvapiirtäjä ei kelvannut Kirkolle - palkinto jää jakamatta

Kirkon tiedonvälityspalkinto jää tällä kertaa jakamatta ehdokkaasta tulleen kiistan takia. Vastaava ei ole sattunut palkinnon koko 33-vuotisen historian aikana, kertoo tänään ilmestyvä Kotimaa-lehti.

Tiedonjulkistamispalkinnon saajaksi oli ehdolla sarjakuvataiteilija Ville Ranta. Häntä ehdotti palkinnonsaajaksi Kirkon tiedotuskeskuksen toimikunta. Kirkkohallituksen täysistunto päätti kuitenkin, ettei se tue tiedotuskeskuksen toimikunnan esitystä. Muita ehdokkaita ei ollut, joten palkinto jää nyt jakamatta. Palkintoehdokas Ranta oli jo ehditty kutsua palkinnonjakotilaisuuteen tammikuussa.

Ranta piirtää tällä hetkellä sarjakuvaa mm. Helsingin seurakuntayhtymän Kirkko ja kaupunki -lehteen. Hän uskoo joutuneensa nyt kirkon sisäisen valtataistelun välineeksi.

- Käsitykseni mukaan minusta pidetään osin siksi, että mielipiteeni ja käsittelytapani ovat tietyille porukoille sopivia, toisille sopimattomia, hän pohtii Kotimaassa.

Rannan sarjakuvissa on voinut viime aikoina nähdä kritiikkiä mm. piispoista, jotka ovat vastustaneet rekisteröityjen parisuhteiden siunaamista kirkossa.

Ranta on ollut näyttävästi julkisuudessa vuonna 2006, kun hän piirsi kulttuurilehti Kaltioon sarjakuvan profeetta Muhammedista. Rannan sarjakuva johti Kaltion päätoimittajan erottamiseen.

Arkkipiispa Jukka Paarman mukaan Rantaa ei palkittu, koska kirkkohallituksen täysistunnon jäsenet eivät tunteneet hänen töitään riittävästi. Paarma sanoo, ettei päätös liittynyt Muhammed-sarjakuvaan eikä Rannan tapaan ottaa kantaa kirkon kiistoihin. Paarman mukaan kukaan ei varsinaisesti vastustanut Rannan valintaa.

Kirkkohallitus jakaa vuosittain Kirkon tiedonvälityspalkinnon kristillisen sanoman, kristillisen tiedon tai kristinuskon mukaisten elämänarvojen välittämisestä viestinnän eri keinoin. Palkintosumma on 5 000 euroa.

Ranta sai tänä vuonna Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-palkinnon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.