Mainos

Sarjakuvan kulttihahmo Harvey Pekar on kuollut

Amerikkalainen sarjakuvakäsikirjoittaja Harvey Pekar on kuollut. 70-vuotias Pekar löydettiin kuolleena kodistaan Ohiosta eilen.

Kuolinsyytä ei ole kerrottu. Pekarin tiedettiin kärsivän eturauhassyövästä, korkeasta verenpaineesta ja masennuksesta. Hänelle on tarkoitus tehdä ruumiinavaus.

Pekar tunnetaan vahvasti omaelämäkerrallisen, mustan huumorin ja terävän yhteiskunnallisen havainnoinnin sävyttämän American Splendor -sarjakuvan käsikirjoittajana. Pekar aloitti American Splendorin julkaisun vuonna 1976, ja sen kuvittajina on toiminut useita eturivin sarjakuvapiirtäjiä, kuten Robert Crumb, Eddie Campbell, Joe Sacco ja Jim Woodring.

- Sarjakuvat ovat sanoja ja kuvia. Sanoilla ja kuvilla voi tehdä ihan mitä tahansa, Pekar tapasi luonnehtia sarjakuvan mahdollisuuksia.

American Splendorista tehtiin vuonna 2003 elokuvasovitus, joka keräsi runsaasti kiittäviä arvosteluja ja jopa Oscar-ehdokkuuden.

Sarjakuvan menestyksestä ja kulttimaineestaan huolimatta Pekar jatkoi koko aikuisikänsä työntekoa sairaalan arkistonhoitajana, ja myös monet hänen sarjakuvistaan sijoittuvat sairaalaympäristöön.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.