Mainos

Sarja verisiä iskuja Bagdadissa

Useita ihmisiä on kuollut ja haavoittunut Irakin tämän päivän väkivaltaisuuksien yhteydessä. Iskut ovat kiihtyneet sen jälkeen, kun Irakiin nimitettiin uusi hallitus toissa päivänä.

Irakissa on jälleen ollut verinen päivä. Ainakin 24 ihmistä sai päivän aikana surmansa Bagdadissa tehdyissä iskuissa. Verisin isku tehtiin Irakin armeijan värväystoimistoon, jossa poliisin mukaan kuoli ainakin 13 ihmistä ja 15 muuta haavoittui. Kyse oli itsemurhaiskusta. Poliisin mukaan itsemurhapommittaja käveli Muthannan lentotukikohdassa olevan värväystoimiston eteen ja räjäytti itsensä. Aiemmin puhuttiin autopommi-iskusta.

Toisaalla Bagdadissa aseistetut kapinalliset väijyttivät kahdessa erillisessä välikohtauksessa irakilaisten poliisien saattueet. Iskuissa kuoli yhteensä kymmenen irakilaispoliisia ja useita poliisiautoja syttyi tuleen.

Kapinalliset räjäyttivät autopommin myös varasisäministerin asunnon lähistöllä. Ministeri selvisi vahingoittumattomana, mutta yksi hänen henkivartijoistaan sai surmansa. Kuusi muuta ihmistä haavoittui iskussa.

Iskut sattuivat päivä sen jälkeen kun kymmeniä kuoli pommi-iskussa Pohjois-Irakin kurdialueella Arbilissa. Kuluneella viikolla Irakin levottomuuksissa on kuollut jo noin 250 ihmistä.

Irakin pääministeri Ibrahim Jaafari kertoi tänään televisioidussa lehdistötilaisuudessa, että hallituksesta yhä uupuvien öljy- ja puolustusministerien nimittämisestä olisi pääty sopuun. Jaafari ei kuitenkaan kertonut ministerien nimiä.

Lisäksi Yhdysvaltain tilintarkastusvirasto ilmoitti Washingtonissa, että Yhdysvaltojen johtama Irakin entinen hallitus ei ole pystynyt selvittämään, mihin se on käyttänyt lähes 100 miljoonaa dollaria. YK:lta tulleet rahat oli ollut määrä käyttää jälleenrakennukseen. Tutkijoiden mukaan tapaus täyttää "mahdollisen petoksen tunnusmerkit".

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.