Mainos

Sarasvuo jatkaa Eurooppa-kritiikkiään

Yritysvalmentaja Jari Sarasvuo täsmentää keskustelua herättäneitä Eurooppa-kommenttejaan.

Trainer’s House -yrityksen toimitusjohtaja Sarasvuo antoi asiakaskirjeessään koko maanosan kuulla kunniansa. Hänen mukaansa mätänevä Eurooppa on muun muassa vanhojen, väsyneiden, työhaluttomien ja etuilijoiden maanosa.

Sarasvuo kertoo MTV:n uutisille, että Aasiaan tai Yhdysvaltoihin verrattuna etenkin vanha Eurooppa ”nauttii” monista hyvinvointia kuristavista tekijöistä.

- Väestö eläköityy kiihtyvää vauhtia, aktiiviväestö on työhalutonta, sosiaaliedut rahoitetaan velalla ja lähitulevaisuuden haasteita kohdataan menneisyyden saavutuksiin hirttäytymällä, Sarasvuo luettelee.

- Euroalue on taannut yhteisvastuullisesti poliitikkojen vekselin, jonka maksamista nykytilanteessa ei realisti kykene näkemään. Vai luuleeko joku, että demokratiassa kansat kykenevät äänestämään omien etujensa dramaattisen heikentämisen puolesta?

Sarasvuo ennusti asiakaskirjeessään, että syksyllä on luvassa jo uusi lama.

- Jos tuottavuuden ja tuotannon kasvu on huomattavasti heikompaa kuin yhteiskunnallisten vastuiden kasvu, niin vaikeisiin aikoihinhan sellainen johtaa. Näin hidasta kasvua voi sietää vain pettämällä poliitikkojen lupaukset ja heikentämällä yhteiskuntaa. Jos halutaan, että yhteiskunta vahvistuu, täytyy työnteon, osaamisen ja tuloihin sovitettujen menojen nousta nykyistä tärkeämmäksi prioriteetiksi, Sarasvuo painottaa.

Sarasvuo vaatiikin uudistumista, joka tapahtuu hänen mukaansa päivittämällä maailmankuvaa ja toimintamalleja tämän ajan vaatimuksia vastaaviksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.