Saran keittiö: Marinoidut kesävihannekset

Säilö kesän maut talteen! Itse tehty marinadi antaa kasviksille makua ja parantaa niiden säilyvyyttä.

  • 1 kpl kukkakaali, kukinnot nypittynä
  • 200 g pikkuporkkanoita
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 rasia retiisejä, puoliksi leikattuna
  • 1 iso sipuli, puoli renkaiksi leikattuna
  • Marinadi:
  • 6 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 2 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl fenkkolin siemeniä
  • 1 rkl sinapin siemeniä
  • 2 tl suolaa

Kaada kaikki marinadiainekset kattilaan ja anna kiehua hetken. Seuraavaksi laita kaikki vihannekset lasipurkkiin ja kaada kuuma marimadi liemi vihannesten päälle. Laita purkit jääkappiin marinoitumaan ja kylmentymään.

Resepti: Sara la Fountain

Lue myös:

    Uusimmat