Mainos

Sarah Palinin ympärillä kuohuu

Yhdysvalloissa tänään alkavaan puoluekokoukseen kerääntyvät republikaanit yrittävät parhaansa mukaan tyynnytellä John McCainin varapresidenttiehdokkaakseen nimeämän Sarah Palinin ympärille kehkeytynyttä kohuvyyhteä.

Syvästi uskonnollinen ja perikonservatiivisena pidetty Palin paljasti maanantaina, että hänen 17-vuotias Bristol-tyttärensä saa aviottoman lapsen 18-vuotiaan poikaystävänsä kanssa. Uutista kuitenkin yritettiin tuoreeltaan pehmentää ilmoituksella nuoren parin avioaikeista ja kuin varmemmaksi vakuudeksi lapsen isän kerrotaan myös osallistuvan tulevan anoppinsa vaalikampanjaan.

Julkisuudessa on kuitenkin vellonut vieläkin hurjempia huhuja, joiden mukaan 44-vuotiaan Sarah Palinin toukokuussa syntynyt Downin syndroomaa sairastava Trig-vauva olisikin todellisuudessa Bristol-tyttären vauva. Palin sanoikin tyttärensä raskaudesta tiedottaessaan, että hän halusi samalla myös katkaista siivet pikkuvauvan äidin henkilöllisyydestä.

Mutta eivät republikaanien huolet vielä tähän lopu, vaan Palinin menneisyydestä on paljastunut useita muitakin kiusallisia tapauksia.

On nimittäin paljastunut, että Alaskan kuvernöörinä toimiva Palin on antanut julkista tukea osavaltion itsenäisyyttä haluavalle Alaskan Itsenäisyyspuolueelle. Alaska-First -sloganilla ratsastava AIP ajaa siis osavaltion eroa Yhdysvalloista. Tämä taas ei erityisen hyvin käy yksiin McCainin vaalisloganin kanssa, se kun kuuluu "Country First" eli vapaasti käännettyjä "Amerikka ensin".

Brittiläinen the Guardian-lehti kertoo myös Palinin yrittäneen kieltää tiettyjä kirjoja osavaltion kirjastoista, ajatus joka puolestaan sotii voimakkaasti Yhdysvaltojen perustuslakiin kirjatun puhevapauden kanssa.

Ensimmäiset kysymykset Palinin suhteen nousivat kuitenkin samaan aikaan teini-tyttären raskauden kanssa. Alkuviikosta paljastui nimittäin, että Palinia on syytetty myös virka-aseman väärinkäytöstä. Guardianin mukaan Palinin epäillään käyttäneen hyväkseen kuvernöörin asemaansa, kun hän yritti irtisanoa sisarensa miehen liikkuvan poliisin tehtävästä sen jälkeen, kun pari oli ilmoittanut avioeroaikeistaan.

Guardian kertoo myös, että republikaanien presidenttiehdokkaaksi nimitettävä John McCain nosti Sarah Palinin vara-presidenttiehdokkaakseen tavattuaan tämän vain kaksi kertaa. Ehdokkaan taustoja ei myöskään viety Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n tarkastettaviksi, vaikka monet republikaanitkin sellaista vaativat.

Yhdysvaltain republikaanit kokoontuvat tänään puoluekokoukseen Minnesotan osavaltiossa.

John McCain saatetaan nimittää virallisesti presidenttiehdokkaaksi keskiviikkona.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.