Mainos

Sara: Syön mieluummin muiden tekemää ruokaa

Täydellinen päivä vie katsojat kauniisiin ja eksoottisiin matkakohteisiin herkullisten ruokien saattelemana. Sarjaa emännöi Maikkarilta tuttu tv-kokki Sara la Fountain.


Avec Sara -ohjelmasta tuttu juontaja Sara la Fountain päätyi Täydellisen päivän juontajaksi monen mutkan kautta.

– Koko pyörä lähti pyörimään oikeastaan silloin, kun A´la Sara -kirjani palkittiin maailman parhaana esikoiskeittokirjana vuonna 2006. Tuottajat pitivät tyylistäni ja pyysivät mukaan ohjelmaan. Tämä on ihan mieletöntä, että minut valittiin mukaan, Sara hämmästelee.

Ruuanlaiton saloihin Sara perehtyi New Yorkissa sijaitsevassa maineikkaassa kokkikoulussa Culinary Institute of America:ssa. Koulu on yksi maailman arvostetuimmista ruoka-alan oppilaitoksista. Maineikkaasta koulutuksestaan huolimatta Sara paljastaa olevansa kotioloissa melko arkinen kokki.

– Käytän mielelläni perus raaka-aineita ja twistaan niitä vähän. Kun saan jonkun idean, minun on pakko päästä heti testaamaan sitä. Jokin kiva pieni lisä antaa ruualle aina oman nyanssinsa.

Arkena Sara pyrkii tekemään ruokansa itse, mutta myöntää, että vapaapäivinä muiden tekemä ruoka maistuu itse tehtyä paremmalta.

– Pitkien kuvauspäivien jälkeen tauko on paikallaan. Silloin on mukava mennä syömään äidin tekemiä lihapullia ja rentoutua.

Ruuanlaiton suhteen Sara korostaa, ettei kokkaaminen saa olla liian vaativaa.

– Aina voi näperrellä yksityiskohtia, mutta, ihmiset muistavat paremmin helpommat asiat. Tärkeämpää on antaa kiva idea ihmisille ja huolehtia siitä, että maut ovat kohdallaan, Sara painottaa.

Kaksikielisyys haasteena

Sara sanoo Täydellinen päivä -sarjan tekemisen olleen fantastista, mutta myös vaativaa.

– Teimme kaikki jaksot kahteen kertaan, toisen suomeksi ja toisen englanniksi. Tahti on ollut tiukka ja työtä tuplamäärä. Itsensä kokoaminen aina uusiin kuvauksiin on ollut minulle suuri haaste, Sara toteaa.

Suomessa sarja pyörii suomeksi puhuttuna, mutta ulkomaita varten jaksot on kuvattu myös englanniksi.

– Kaksikielisyys on oikeastaan ollut sarjan suurin haaste. Kuvasimme yleensä ensin englanninkielisen jakson. Sen jälkeen pidimme lyhyen tauon ja jatkoimme suomeksi. Sanat menivät moneen kertaan sekaisin, Sara nauraa.

Täydellisen päivän myötä Sara sai myös kokkina lisää vastuuta.

– Reseptien piti olla hyviä ja asettelun kaunista. Ennen kuvauksia tein useita kokeiluja ja pidin koemaistiaisia löytääkseni parhaat maut ruokiini.

Kansainvälinen ura edessä

Sara hyppää suuriin saappaisiin ohjelman myötä, sillä sarja alkaa ensi syksynä muun muassa USA:ssa.

– Vähän jännittää sarjan vastaanotto. Paketti on kuitenkin kokonaisuudessaan niin upea, että siitä tykätään varmasti, Sara vakuuttaa.

Tulevaa kansainvälistä julkisuutta Sara ei vielä ole ehtinyt ajatella. Hän kuitenkin toivoo katsojien tajuavan hänen tyylinsä.

– Olen sarjan kokeista nuorin ja nuorekkuus näkyy ruuanlaitossani ehkä eniten. Esimerkiksi Helsingissä kuvasimme jakson, jossa ajoimme pinkillä Cadillacilla ja järjestimme tyttöjen pinkin piknikin, Sara paljastaa.

Teksti ja kuvat: Sanna Jokinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.