Mainos

Santamäki-Vuori toivoo lisää ehdokkaita SAK:n ruoriin

Työläisten keskusliiton SAK:n valtuuston puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori (sd.) toivoo monta ehdokasta SAK:n puheenjohtajakilpaan. Perjantaina tuli julki, että Paperiliiton liittosihteeri Petri Vanhalalla (sd.) on usean SAK:laisen teollisuus- ja kuljetusalan liiton tuki puheenjohtajaksi.

Suomen suurimman ammattijärjestön puheenjohtaja vaihtuu SAK:n valtuustossa toukokuussa, kun Lauri Ihalainen jättää tehtävän. Tuire Santamäki-Vuori johtaa työvaliokuntaa, jonka tehtävänä on etsiä ehdokkaita helmikuun loppuun mennessä.

- Olisi liikkeen ja päätöksentekijöiden kannalta hienoa, että voisi pohtia usean ehdokkaan välillä. Tämä ei ole kannanotto Petri Vanhalaa vastaan, vaan olisi hyvä, jos monenlaisilla profiileilla olevia ihmisiä olisi ehdolla, Santamäki-Vuori sanoo.

Ehdokkuutta miettivät Vanhalan lisäksi tällä haavaa ainakin Palvelualojen ammattiliiton Pamin puheenjohtaja Ann Selin (sd.) ja johtaja Lauri Lyly (sd.) SAK:sta.

Selin harmitteli eilen, että puheenjohtajakilvassa asettuvat eri SAK:n sektorit vastakkain jo nyt. Selin myös toivoi, että voitaisiin valita koko SAK:n puheenjohtajaa eikä vain yhden alan edustajaa.

Santamäki-Vuori oli Selinin kanssa samoilla linjoilla ja sanoi, että julkisesta tuesta huolimatta uusi puheenjohtajaa ei missään nimessä ole vielä selvillä vain teollisuusliittojen ja joidenkin kuljetusalan liittojen tuella. Santamäki-Vuori on Julkisten- ja hyvinvointialojen JHL:n puheenjohtaja, ja myös JHL:n valtuutetut ovat mukana valitsemassa Ihalaisen seuraajaa.

Hän sanoi myös hieman yllättyneensä siitä, että teollisuus- ja kuljetusalojen piirissä oli jo nyt halu lyödä kantansa lukkoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.