Mainos

Sanottiinko talonmies irti maahanmuuttajataustansa takia?

MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan Salon omakotiyhdistyksen talonmiehen työsuhdetta ei lopetettu pelkästään tämän maahanmuuttajataustansa perusteella.

Salon Seudun Sanomat uutisoi tänään Salon omakotiyhdistyksen puheenjohtajan Jaakko Korpelan kertoneen eron syynä olleen asiakkaiden ennakkoasenteet mustaa talonmiestä kohtaan.

–Taustalla koeajalla olleen työsuhteen lopettamisessa oli myös muita kysymyksiä. Nuorella talonmiehellä oli kulttuurisista ja asiantuntemuksellisista syistä työtehtävien hoitamisessa ongelmia, nimettömänä pysyttelevä lähde kertoo.

Talonmiehen työsuhteen päättymiseen vaikutti omakotiyhdistyksen nopea jäsenkato. Lain mukaan koeajalla työsuhteen irtisanomiseen ei tarvita perusteluja.

–Aikaisemman talonmiehen palveluita kysyttiin paljon, nyt ei läheskään niin aktiivisesti.

Omakotiyhdistyksen jäsenillä käytössä olevan omakotitalonmiehen tehtäviin kuuluvat muun muassa puutarha- ja lumityöt.

–Varmasti taustalla osittain oli myös sitä, että monet palveluita käyttävät vanhat ihmiset eivät ole tottuneet olemaan tekemisissä ulkomaalaistaustaisten kanssa.

Alun perin keskustelu talonmiehen sopimattomuudesta tehtävään oli saanut alkunsa Suomi24-keskustelupalstalla, jossa oli esitetty epäasiallisia kommentteja liittyen talonmiehen maahanmuuttajataustaan. Sittemmin kommentit on poistettu keskustelupalstalta.

Talonmieheen tyytymättömät eivät kuitenkaan ole tiettävästi ottaneet suoraan yhteyttä Salon omakotiyhdistyksen hallitukseen.

Talonmiehenä työskennellyt nuori maahanmuuttaja on saanut työn päättymisen jälkeen opiskelupaikan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.