Mainos

SanomaWSOY:lle seitsemän prosenttia Pravdasta

Norjalainen lehdenkustantaja A-pressen ostaa 25 prosenttia Venäjän suurimman valtakunnallisen sanomalehden Komsomolskaja Pravdan osakkeista. SanomaWSOY omistaa 29,6 prosenttia A-pressenistä, joten suomalaiskonsernin voidaan sanoa omistavan kaupan jälkeen 7,4 prosenttia Komsomolskaja Pravdasta.

Kauppasumma on norjalaisen NTB-tietotoimiston mukaan 5-7,5 miljoonaa dollaria. Komsomolskaja Pravdan arkipainos on 750 000 kappaletta. Lehden perjantainumerolla on 2,8 miljoonaa tilaajaa.

Neuvostoliiton aikana Komsomolskaja Pravda oli kommunistien nuorisojärjestön Komsomolin lehti, mutta nykyisin lehti on poliittisesti ja taloudellisesti riippumaton. Neuvostoajan suurlehti Pravda on edelleen Venäjän kommunistisen puolueen pää-äänenkannattaja, mutta sen merkitys on pienentynyt yhtä matkaa kommunistisen puolueen kanssa.

Komsomolskaja Pravdan pääomistaja on Venäjän suurimpiin kuuluva mediakonserni Prof Media, joka omistaa lehdestä 50,1 prosenttia. A-pressen ja Prof Media omistavat entuudestaan yhdessä Pietarissa ilmestyvän Petersburg Express -viikkolehden. Lisäksi yhtiöt rakentavat parhaillaan yhdessä uutta painotaloa Moskovaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.