Mainos

Sanomat osti viidenneksen Jantonista

Sanomien varatoimitusjohtajan Martti Ojareksen mukaan kaupalla Sanomat halusi ennen kaikkea varmistaa Helsingin Sanomien varhaisjakelun hyvän sujumisen.

Janton ja Sanomat ovat kilpailleet pääkaupunkiseudun ilmaisjakelumarkkinoilla. Vuosi sitten Janton hävisi Sanomien Vartti-lehdelle kisan Helsingin liikennelaitoksen ilmaisjakelukokeilusta. Janton alkoi kuitenkin julkaista pääkaupunkiseudulla ilmestyvää maksutonta Uutislehti 100:aa. Sanomien sopimus Helsingin kaupungin kanssa päättyy vuoden lopulla. Ojareksen mukaan syksyn aikana Vartin ja Uutislehti 100:n asema tulee uudelleen tarkasteltavaksi. Viidenneksen omistusosuudella Sanomat on osaltaan päättämässä Jantonin asioista. Sanomien edustaja Jantonin hallituksessa on Ojares.

Ojareksen mukaan Sanomat oli valmis neuvottelemaan myös suuremmasta omistusosuuden ostosta, mutta ainakin tällä haavaa osapuolet päätyivät 20 prosentin osuuteen. Jantonin aiemmat omistajat Kai Mäkelä, Rauno Puolimatka ja Markku Laine pysyvät edelleen Jantonin omistajina.

"Hyvä sijoitus"

Ojareksen mukaan Sanomilla on ollut hankaluuksia saada aamujakeluun jakajia, koska lyhyen työrupeaman takia ansio jää vähäiseksi. Janton-yhteistyön myötä jakajat voivat saada lisäansioita Jantonin osoitteettomasta suorajakelusta.

Muun muassa useita kaupunkilehtiä kustantava Janton on kehittynyt nopeasti. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 227 miljoonaa markkaa ja voitto rahoituserien jälkeen 45 miljoonaa.

-Jo sijoitusmielessäkin 20 prosentin osuus Jantonissa puoltaa paikkaansa, Ojares sanoo. Janton omistaa jakeluyhtiö Suomen Suoramainonnan ja useita muita jakeluyhtiöitä eri kaupungeissa. Konserniin kuuluvat myös muun muassa Länsi-Uusimaa, Alueuutiset, City-lehti, Turkulainen ja Tamperelainen sekä puolet Länsiväylästä. Paraikaa Janton selvittää listautumista pörssiin. Ojareksen mukaan Sanomien omistus ei millään tavoin muuta tätä suunnitelmaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.