Mainos

Sanomat investoi puoli miljardia painoon

Sanoma Osakeyhtiö investoi uuteen painotekniikkaan 456 miljoonaa markkaa. Korvausinvestoinnin myötä Sanomalan painon laatu sekä mahdollisuudet neliväripainamiseen ja joustavaan lehden rakenteeseen paranevat merkittävästi. Myös kustannustehokkuus ja tuottavuus kasvavat, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Investointi sisältää kaksi painokonetta, postituksen välivaraston ja uuden painohallin rakentamisen Vantaan Sanomalaan sekä uuden taittolaitteen hankinnan Varkauden painoon. Investoinnin laajuudesta päätettäessä on otettu huomioon Sanoma Osakeyhtiön tytäryhtiön Kymen Lehtimedia Oy:n painojen kapasiteetti asiakaspainotöiden tuottajana. Investointi ei kasvata Sanomalan asiakaspainotyökapasiteettia.

Investointipäätökseen sisältyy varautuminen Forssan painolaitoksen tuotantolinjan investointiin ja Varkauden painolaitoksen painokoneinvestointiin. Kyseiset investoinnit toteutuvat, jos vireillä olevat painoyhteistyösopimukset solmitaan ja muut edellytykset täyttyvät.

Investointi perustuu Helsingin Sanomien kehitystavoitteisiin. Uusissa painokoneissa voidaan painaa kauttaaltaan nelivärinen sanomalehti, jonka eri osien laajuus mukautuu päivän tilanteeseen. Sanomalehden osat on mahdollista kohdentaa myös alueellista uutisointia ja mediatilan myyntiä varten. Lehden deadline siirtyy myöhemmäksi, jolloin lehteen saadaan entistä tuoreempaa aineistoa. Uusi painotekniikka vastaa näin tulevaisuuden toimitustyön ja mediamyynnin vaatimuksiin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.