Sanomalehti Uusi Suomi saa perillisen

Sanomalehti Uusi Suomi herää henkiin verkkolehtenä. Paperilehtenä se meni konkurssiin kuusitoista vuotta sitten. Pörssimiljonääri Niklas Herlin osti lehden tavaramerkin ja julkaisuoikeudet viime keväänä. Nyt Kustannusosakeyhtiö Uusi Suomi ryhtyy julkaisemaan lehteä verkossa.

Sanomalehti Uuden Suomen perillinen, verkkolehti uusisuomi.fi, aloittaa ilmestymisensä huomenna. Päätoimittaja Markku Huusko lupaa, että lehti on verkossa suomalaisen kirjallisuuden päivänä kello kymmenen.

Nettilehti on käyttäjille ilmainen, mutta se on kirjautumisen takana. Huusko kuvaa lehden linjaa riippumattomaksi, suomenmieliseksi ja isänmaalliseksi ja sen erityisiksi osaamisalueiksi politiikan, kansainväliset asiat, kulttuurin, ympäristön ja rahan. Myös työelämä, vapaa-aika sekä ruoka ja terveys noteerataan.

Nettilehdessä työskentelee alle kymmenen toimittajaa. Lehden aineiston he toimittavat muun muassa STT:n, Arvopaperilehden, moskova.infon, Finfoodin ja Urheiluviikon verkkoaineistoista. Verkkolehti haluaa yli 30 kirjoittajan voimin herättää myös kansalaistasolla keskustelua.

Sanomalehti Uusi Suomi teki konkurssin vuonna 1991. Pörssimiljonääri Niklas Herlin osti viime keväänä Uuden Suomen julkaisuoikeudet ja tavaramerkit ja perusti verkkolehteä julkaisemaan Kustannusosakeyhtiö Uuden Suomen.

Syntysanat kurkien muuttaessa

Kustantajan mukaan uusisuomi.fi jatkaa vanhoja perinteitä.

-Porkkalan mökillä syntyi keväällä kurkien palatessa ajatus Uuden Suomen perillisestä, Herlin kertoo.

Mökillä sovittiin alustavasti verkkolehden aloittamisesta, kun nuoret kurjet lähtevät syksyn muuttomatkalleen.

Lehden päätoimittaja Markku Huusko ei lähde tässä vaiheessa arvioimaan nettisivu uusisuomi.fi:n kävijämäärää.

-Jos alkuvaiheessa on kävijöitä kymmeniätuhansia, kysyntää on. Nolla perään, niin hankkeessa on onnistuttu.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat