Mainos

Sanomalehti kypsyttää tomaatit

Sanomalehti on erittäin imukykyistä materiaalia, sillä sen täytyy imeä mustetta hyvin sisäänsä. Siksi sitä voikin käyttää moneen tarkoitukseen. Tässä vinkkejä, miten voit hyötykäyttää luetut sanomalehdet.

Kypsytä tomaatit

Jos kaupasta tarttui mukaasi puoliraakoja tomaatteja, tai jos kasvattamasi tomaatit uhkaavat jäädä vihertäviksi, poimi ne ja kääri sanomalehden sisään. Jätä tomaatit kypsymään huoneenlämpöön.

Suojele lasiesineitä

Sanomalehti toimii hyvänä suojana herkästi särkyville esineille. Esimerkiksi tuliaiset on kätevä kääriä reiluun kerrokseen sanomalehteä. Näin ne säilyvät ehjinä matkalaukussa.

Peilit ja ikkunat puhtaaksi

Sanomalehti ja pesuneste ovat lyömätön yhdistelmä peilien ja ikkunoiden puhdistamisessa. Sanomalehti jättää lasipinnalle kiiltävän säihkeen.

Pidä huolta juomalaseista

Hienot juhliin tarkoitetut viini- ja muut juomalasit voivat vahingoittua kovakouraisesta hankaamisesta. Poista tahrat hankaamalla lasia kevyesti sanomalehdellä, jota on kostutettu viinietikkaan ja veteen. Anna astioiden kuivua itsekseen ilmavassa tilassa.

Kuivata kengät

Kastuivatko kenkäsi syyssateessa? Työnnä ne täyteen rutistettua sanomalehteä, ja anna niiden kuivua yön yli. Sanomalehti imee itseensä kosteuden.

Paketoi lahjat

Lahjapaperin sijasta paketit voi kääriä myös sanomalehteen. Kääri esimerkiksi lasten syntymäpäivälahjat värikkäisiin sarjakuviin.

Pidä eteinen kuivana

Laita talvella eteiseen sanomalehtiä, johon lumiset kengät on helppo asettaa. Näin lumikokkareet jäävät sanomalehteen sulamaan, eivätkä ne kastele eteisen lattiaa.

Pidä jääkaappi puhtaana

Pidä vihanneslaatikoiden pohjalla sanomalehteä. Näin vihannekset eivät pääse kostuttamaan ja likaamaan laatikkoa.

MTV3/realsimple.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.