Mainos

Sanoma-WSOY:n tulos parani

WSOY:n ja Sanoma-konsernin sulautumisesta syntyneen Sanoma-WSOY:n tammi-huhtikuun voitto ennen satunnaiseriä nousi kaksi prosenttia 211 miljoonaan markkaan edellisen vastaavan kauden 207 miljoonasta markasta. Tulos osaketta kohti kasvoi viisi prosenttia 4,16 markkaan edellisen vuoden vastaavan kauden 3,98 markasta.

Samaan aikaan yhtiön liikevoitto pieneni 26 prosenttia 97 miljoonaan markkaan. Liikevoiton pienenemistä Sanoma-WSOY selittää rakennejärjestelyillä. Konserni on sekä myynyt että ostanut yhtiöitä.

Konsernin liikevaihto oli 2498 miljoonaa markkaa, missä oli kahdeksan miljoonaa markkaa kasvua. Sanoma-osakeyhtiön liikevaihto kasvoi voimakkaasti osin Kymen Lehtimedian oston takia ja osin ilmoitustuottojen kasvun takia. Liiketoimintojen myynnit pienensivät kuitenkin muiden alakonsernien liikevaihtoa.

Sanomalehtien ilmoitustuotot kasvoivat katsauskaudella yli kahdeksan prosenttia ja aikakauslehtien lähes kymmenen prosenttia. Lehtien irtonumeromyynnin arvo kasvoi yli prosentin, vaikka irtonumeromyynnin volyymi laski kolme prosenttia. Postimyynnin arvo laski yli kymmenen prosenttia.

Sanoma-WSOY odottaa viestinnän markkinoiden kasvavan myös loppuvuoden aikana. Yritysjärjestelyiden vaikutus oli nyt liikevaihtoa alentava, mutta loppuvuonna ostetut yritykset kasvattavat hieman konsernin liikevaihtoa. Konsernin pro forma -liikevaihdon odotetaan nousevan lähelle kahdeksaa miljardia markkaa. Myös konsernin liikevoiton ja tuloksen rahoituserien jälkeen odotetaan paranevan hiukan edellisvuotisesta.

Konsernin tavoitteena on kuitenkin kasvaa markkinoiden kasvua nopeammin. Kasvu suuntautuu ensisijaisesti viestinnän alueelle, ja laajentuminen voi suuntautua Pohjoismaihin tai muihin lähialueihin.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.