Mainos

Sanoma Oy hävisi ilmaislehtikilvan Helsingissä

Helsingin joukkoliikenteessä jaettava ilmaislehti vaihtuu huhtikuun alussa. Metroasemilla, busseissa ja raitiovaunuissa ryhdytään jakamaan uutta ilmaisjakelulehteä, neliväristä uutislehti Metroa.

Lehden ensimmäisestä ilmestymispäivästä ei ole vielä päätetty. Helsingin joukkoliikenteessä jaetaan maaliskuun loppuun ilmaista Uutislehti 100:aa. Janton Oy on toimittanut lehteä metroon, busseihin ja raitiovaunuihin syyskuun alusta alihankkijana, sen jälkeen kun Sanoma Osakeyhtiö veti Vartti-lehtensä pois, mutta täytti sopimusvelvoitteensa.

Helsingin kaupungin joukkoliikennelautakunta velvoitti kokouksessaan HKL:n tekemään yhteistyösopimuksen ruotsalaisen Tidnings AB Metron/ MTG Publishingin AB:n kanssa. Yritys julkaisee ennestään Tukholmassa, Budapestissa ja Prahassa samannimistä Metro-uutislehteä, jota jaetaan joukkoliikenteessä. Metro-lehti on nelivärinen ja vähintään 16-sivuinen.

Ilmestymiskertoja viikossa on viisi ja sopimusaika viisi vuotta. Ruotsalainen kustantaja maksaa HKL:lle korvauksen jakelukanavasta. HKL saa korvauksetta käyttöönsä kaksi kertaa viikossa yhden sivun ja muina päivinä yhteystietopalstan. HKL:n ilmaisjakelulehden julkaisemisesta kilpailivat ruotsalainen Metro ja suomalainen 100. Ruotsalainen tarjous hyväksyttiin joukkoliikennelautakunnassa ilman äänestystä. Asiaa haluttiin pöydälle, mutta esitys ei saanut kannatusta. Jantonin toimitusjohtaja Antti Kivimaa totesi saatuaan tiedon Helsingin valinnasta, että Uutislehti 100 jatkaa ilmestymistään, kuten ennen viime syyskuutakin. Lehden jakajat siirtyvät samalla takaisin metroasemien ulkopuolelle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.