Sanna Marin edustaa myös Ruotsia huippukokouksessa – ruotsalaislehti riemastui: Rakas Suomi, voisitte auttaa meitä vähän enemmänkin

Ruotsalaislehti Expressenin pääkirjoituksessa verrattiin, mikä kaikki on paremmin "pikkuveli-Suomessa" kuin "isoveli-Ruotsissa".

Pääkirjoitus juontaa siihen, kun Ruotsin pääministeri Stefan Löfven jäi pois EU:n huippukokouksesta äitinsä hautajaisten takia. Poisjäännin vuoksi Ruotsia kokouksessa edustaa Suomen pääministeri Sanna Marin.

Expressen intoutui vertailemaan, mikä kaikki on Suomessa paremmin kuin Ruotsissa. Kirjoitus onkin otsikoitu: "Rakas Suomi, voisitte auttaa meitä vähän enemmänkin".

Yhdeksi esimerkiksi nostetaan poliisit, joita kirjoituksen mukaan on Suomessa väkilukuun suhteutettuna vähemmän – vaikka tulokset ovatkin aivan hyviä.

– Esimerkiksi, Suomessa 98 prosenttia murhista selvitetään, kun vastaava luku Ruotsissa on 82 prosenttia. Toki Suomessa on huomattavasti vähemmän ongelmia jengirikollisuuden kanssa kuin meillä, kirjoituksessa todetaan.

Kirjoituksessa mainitaan myös Suomen vuokra-asuntoasiat, jotka on hoidettu eri tavalla kuin Ruotsissa. Myös kodittomien määrä Suomessa on laskenut 70 prosenttia viimeisen 30 vuoden aikana.

Esille tuotiin myös Suomen armeija – ja mainittiin, että maamme on panostanut aseistuksen parantamiseen.

Maaottelu ilman voittajaa

Taistelussa koronaa vastaan Suomi on lehden mukaan pärjännyt "isoveljeään" paremmin.

– Suomessa on 90 prosenttia vähemmän koronakuolemia suhteutettuna väkilukuun kuin Ruotsissa.

Suomen koululaitosta kehutaan kirjoituksessa Pohjoismaiden parhaaksi, vaikka meilläkin Pisa-tulokset ovat heikentyneet.

– Toisin kuin Ruotsissa, erot koulujen välillä ovat Suomessa pieniä.

Suomea pidetään pääkirjoituksen mukaan superkiinnostavana.

– Monet hyvät suomalaiset asiat voitaisiin toteuttaa nopeasti myös Ruotsissa. Se olisi maaottelu ilman voittajia.

Lue myös:

    Uusimmat