Mainos

Sanmina harkitsee toimintansa lopettamista Keski-Suomessa

Tietoliikenne-elektroniikan sopimusvalmistaja Sanmina Oy harkitsee toimintojensa lopettamista Keski-Suomessa. Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut yrityksen alasajosta 17. lokakuuta. Neuvotteluesitys annettiin tänään.

Syynä päätökseen on heikentynyt elektroniikkateollisuuden markkinatilanne. Yhtiön palveluksessa Tikkakoskella on noin 300 työntekijää. Yhtiö on kuluvan vuoden aikana supistanut rajusti henkilöstöään ja tuotantoaan.

Keskisuomalainen Sanmina on osa kansainvälistä Sanmina-SCI Corporationia. Yhtiön pääkonttori sijaitsee San Josessa Kaliforniassa ja osake noteerataan teknologiapörssi Nasdaqissa Yhdysvalloissa. Sanmina SCI:hin kuuluvat myös Salon- ja Haukiputaan-tehtaat.

Puolitoista vuotta sitten Sanminan palveluksessa Keski-Suomessa Äänekoskella ja Tikkakoskella oli yli 600 työntekijää. Viime talvena Sanmina päätti sulkea Äänekosken-tehtaansa ja keskittää tuotantonsa Tikkakoskelle Jyväskylän maalaiskuntaan. Yhtiö vähensi portaittain yli 200 työntekijää.

Tuotanto Äänekoskella päättyi maaliskuun lopussa. Silloin ratkaisun syyksi ilmoitettiin tilauskannan pienentyminen.

Henkilöstö apeana

Sanmina Oy:n pääluottamusmies Raimo Kuula kuvaa henkilöstön tunnelmia apeiksi. Korvaavaa työtä ei ole tiedossa, sillä muutkin elektroniikkavalmistajat ovat vähentäneet työntekijöitään. Kuulan mukaan vain uudet tilaukset saattaisivat muuttaa tai ainakin porrastaa tilannetta.

Tänään annettu neuvotteluesitys lähtee siitä, että Tikkakosken tehdas suljetaan ensi helmikuun loppuun mennessä. Työntekijöistä 70 prosenttia on naisia ja 30 prosenttia miehiä. Keski-ikä on 36 vuotta. Tehtaalla työskentelee 270 työntekijää sekä hallinnossa ja tuotekehitysyksikössä 30.

Sanminan tuotekehitysyksikkö toimi vielä tähän syksyyn saakka Jyväskylän kaupungissa, mutta lokakuun alussa se muutti maalaiskunnan puolelle Tikkamannilaan tehtaan lähelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.