Mainos

Sankka lumipyry pohjoiseen, koko maassa kylmenee

Pohjoiseen on tulossa huomenna lumimyräkkä, mikä tekee ajokelistä paikoin erittäin huonon. Tuulet voimistuvat myös muualla maassa. Sää viilenee huomisen jälkeen selvästi.

Tiistai-ilta on vielä poutainen ja heikkotuulinen koko maassa. Alkuyöstä tuulet voimistuvat pohjoisilla merialueilla paikoin koviksi. Matalapaineen keskus saapuu Ruotsin puolelta Lappiin. Lumisateet alkavat Länsi-Lapissa puolilta öin ja levittäytyvät yön aikana koko maan pohjoisosaan.

– Runsaimmillaan lumisateet ovat aamulla. Eniten lunta sataa Keski-Lapissa, missä lunta voi kertyä 10-20 senttimetriä, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Ilmatieteen laitos varoittaa paikoin erittäin huonosta ajokelistä huomenna Etelä- ja Keski-Lapissa. Huonosta ajokelistä varoitetaan puolestaan Kainuun maakunnassa sekä Koillismaalla.

Sateita saadaan huomenna myös muualla maassa. Vesisateita tulee maan keskiosassa, idässä sade voi alkaa lumisena, mutta muuttuu päivän mittaan vedeksi. Sadekuuroja voi tulla myös etelässä. Iltapäivällä sade muuttuu lumisempaan suuntaan Etelä-Lapissa ja Kainuussa. Räntä ja -lumikuuroja voi tulla illan aikana myös maan etelä- ja keskiosassa.

Päivä on tuulinen koko maassa. Tuulet ovat kovimmillaan aamupäivän aikana. Perämeren rannikolla voidaan käydä lähellä myrskylukemia. Paikalliset tuulituhot ovat mahdollisia esimerkiksi Oulun seudulla ja Pohjanmaan rannikolla.

Keskiviikon aikana lämpötilat putoavat koko maassa. Torstain vastaisena yönä etelässä voi olla jo viitisen astetta pakkasta, Lapissa 10-15 astetta pakkasta. Päivälämpötilat ovat torstaina etelässäkin nollassa tai parissa lämpöasteessa, pohjoisessa pakkasen puolella. Lumikuurot ovat torstai-iltana mahdollisia länsirannikolla, paikoin myös maan keskivaiheilla.

Sateiden reittiä ja olomuotoa voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta ja tuulia merisäästä. Tiesää ja kelikamerat kertovat tietoja ajokelistä.

Katso tiistaista torstaille ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.