Mainos

Sankarivainaja-sivut tukossa

Sota-arkiston Internet-sivut jumittuivat iltapäivällä vain seitsemän tuntia sen jälkeen, kun ne oli julkistettu. Sota-arkisto on siirtänyt Suomen sodissa vuosina 1939-1945 kuolleiden sotilaiden tiedot Internetiin. Sivuilla vieraili tänään kymmeniätuhansia ihmisiä, mikä johti sivujen ylikuormittumiseen.

Talvisota päättyi 13.3.1940

Internet-tiedottajan Juha Vähäkosken mukaan Pääesikunnan tiedotusosasto oli ennalta varautunut tilanteeseen, mutta ei osannut odottaa aivan näin suurta suosiota. -Palvelua varten pystytettiin oma palvelinkone. Eilen illalla lisäsimme palvelimeen tehoja, koska sivut menivät tukkoon kävijöiden suuren määrän takia. Tänään vaihdoimme siihen vielä paremman palvelinkoneen, Vähäkoski kertoi. Ennen palvelun julkistamista sivut koekäytettiin ja niille tehtiin erilaisia kuormituskokeita. Vaikka sivut eivät julkistamisen jälkeen normaalisti toimineetkaan, Vähäkoski on tyytyväinen niiden heti alussa saavuttamaan suureen suosioon.

Kymmenettuhannet etsivät tietoja

Vähäkoski ei tiedä tarkkaa lukua siitä, kuinka moni etsi tietoa sankarivainajista keskiviikkona ennen verkon kaatumista. Kävijämäärälaskuri nollautui, kun palvelin vaihdettiin. Vähäkoski arvioi kuitenkin, että kävijöitä oli ensimmäisen päivän aikana kymmeniä tuhansia.

Pääesikunnan tiedotusosasto pakersi palvelimen kanssa koko torstaipäivän. Tunti sen jälkeen, kun palvelu oli saatu uudelleen pelaamaan iltapäivällä, sivuilla oli vieraillut jo toistatuhatta kävijää. Vähäkoski lupaa, että uuden palvelimen ansiosta kapasiteetti monikertaistuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.