Mainos

Sankarikoira Papu pelasti tulipalosta parhaan kaverinsa, Miran

Nurmijärveläinen kääpiömäyräkoira Papu pelasti helmikuussa kahden ihmisen hengen: omistajaperheensä äidin ja tyttären. Koira haukkui niin kauan, että omakotitalon ulkorakennuksessa ollut äiti riensi sisälle katsomaan mikä on hätänä: downin syndroomainen tyttö, 18-vuotias Mira, istui portaiden yläpäässä shokissa, ja Papu haukkui henkensä hädässä portaiden alapäässä.

- Kyllä minä ajattelen, että Papu pelasti siinä meidän molempien hengen. Ja näytti, että pienellä koiralla on suuri sydän, sanoo äiti Virva Vuori.

Perhe pääsi muuttamaan tulipalosta kärsineeseen kotiin takaisin vasta elokuussa. Henkisistä traumoista yritetään yhä päästä yli.

- Nojatuoli ja verhot olivat tulessa. Yritin sammuttaa paloa, mutta se levisi räjähdysmäisesti, joten juoksimme Miran kanssa ulos, kertaa Virva Vuori tapahtumia.

Papu oli tulossa myös ulos, mutta päättikin palata takaisin taloon.

- Ilmeisesti se paniikissa koki talon olevan turvallisin paikka. Yritin palata takaisin pelastamaan Papua, mutta siinä vaiheessa lieskat löivät jo täysillä, palo levisi muutamassa minuutissa.

Palon syttymissyy jäi arvoitukseksi, mutta syyksi epäillään halogenilamppua tai kynttilää.

Papu joutui teho-osastolle

Virva Vuori kiittää paikalle tullutta Nurmijärven palokuntaa koiran pelastamisesta. Savusukeltaja haki koiran talosta ja savusta pahoja hengitysvaurioita saanut koira sai myös happea.

- Pidin Papua sylissäni ja tunsin, että nyt se ei hengitä oikein. Lähdimme naapurin autolla Helsingin Viikin eläinsairaalaan, jossa Papu joutui teho-osastolle. Lääkäri sanoi, että on fifty-fifty mahdollisuudet, selviääkö se hengissä.

Papu selvisi.

- Se jahtaa myyriä ja möyrii puutarhassa yhtä reippaana ja iloisena kuin ennenkin. Se on oma entinen itsensä, paitsi vahtii nyt minua ja Miraa tarkemmin, sanoo Virva Vuori.

Kuusivuotias Papu on yksi kuudesta koirasta, jotka saavat ensi kuun 12. päiviä Kennelliiton sankarikoiran arvonimen. Kotona pidetään juhlat samana päivänä.

- Leivon Papulle lohi-nakki -kakun, se rakastaa raakaa lohta, kertoo Virva Vuori sankarikoiran juhlallisuuksista.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.