Mainos

Sankaridelfiini saattoi haavoittuneen toverinsa hoitoon

Australiassa Moreton-saaren asukkaat seuraavat kiihkeästi hain puremaksi joutuneen delfiinin selviytymistarinaa.

Hain hyökkäyksessä pahoin loukkaantunut delfiini pelastui lajitoverinsa ansiosta. Toinen delfiini pysyi haavoittuneen toverinsa luona kolme päivää ja saattoi tämän ihmisten hoitoon.

Nari -nimisellä delfiinillä oli vakava haava päässään ja selässään. Nari on yksi kesyistä delfiineistä, jotka uivat iltaisin ruokittavaksi saaren rantaan Tangalooman lomakohteeseen. Brisbanen edustalla sijaitsevan saaren asukkaat ovat seuranneet jo vuosien ajan 11-jäsenisen lauman jokailtaista rituaalia.

(tekstitetty)

12-vuotias delfiini ei ollut saapunut ruokintapaikalleen kolmeen päivään. Mutta myös vanhempi lajitoveri Echo jätti saapumatta ruokintaan. Kolmen päivän kateissa olon jälkeen pari kuitenkin ilmaantui paikalle.

-Delfiinit ovat erittäin sosiaalisia eläimiä ja niillä on vahvat siteet keskenään. Luultavasti Echo pysytteli haavoittuneen Narin rinnalla muutaman päivän ja odotti, että Narilla on riittävästi voimia palata ruokinta-alueelle, toteaa delfiiniasiantuntija Trevor Long brittilehti Daily Mailin haastattelussa.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.