Mainos

Sanitec laajentaa Venäjälle

Kylpyhuonekeramiikan valmistaja Sanitec pyrkii markkinajohtajaksi Venäjällä viiden vuoden kuluessa.

Euroopan suurin kylpyhuonekeramiikan valmistaja Sanitec aloittaa tuotannon Venäjällä.Yhtiö ostaa vajaan 40 prosentin osuuden venäläisestä Santekista. Venäläisyhtiöllä on tehdas Tsheboksaryssä ja toinen rakenteilla Novotshebkarskiin. Hankinnan hintaa ei julkisteta.

Ratkaisulla Sanitec pyrkii markkinajohtajaksi Venäjällä viiden vuoden kuluessa. Jo nyt Sanitec arvioi olevansa suurin alan ulkomaisista yhtiöistä Venäjällä, mutta venäläisten yritysten osuuksista tiedot ovat johtaja Pertti Lehden mukaan varsin puutteellisia.

Tähän saakka Sanitec on vienyt pytyt, lavuaarit, kaakelit ja muut vastaavat tuotteet Venäjälle Euroopan tehtailtaan. Santekin nykyinen tuotanto on noin puoli miljoona tuotetta. Uuden tehtaan kapasiteetti nousee yli miljoonaan. Sen tuotanto pyritään aloittamaan kesällä. Venäjän kasvupotentiaalia Lehti luonnehtii merkittäväksi.

Sanitecilla on pääkonttori Saksan lisäksi Suomessa.Vuonna 2003 Sanitecin liikevaihto oli 950 miljoonaa euroa. Liikevoittoa siitä jäi runsaat 49 miljoonaa euroa.Sanitecilla on 17 tehdasta eri puolilla Eurooppaa. Viime vuonna niistä valmistui noin 13 miljoonaa keramiikkatuotetta. Suomessa Sanitecilla on tehdas Tammisaaressa ja IDO-merkillä yhtiö hallitsee Lehden mukaan kahta kolmasosaa Suomen markkinoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.