Mainos

San Franciscon pormestari vastustaa Happy Meal -lelukieltoa

San Franciscon pormestari Gavin Newsom vastustaa lelumyynnin kieltoa hampurilaisaterioiden yhteydessä. Lelulisukkeilla varustetut lastenateriat asetettiin myyntikieltoon, sillä lelujen arvellaan houkuttelevan lapsia samalla epäterveellisen aterian syömiseen.

- Vanhempien, ei poliitikkojen, pitäisi päättää heidän lastensa syömisistä, Newsom jyrisi eilen.

Kaupungin valvontalautakunta on päättänyt aikaisemmin laista, joka kieltää lelujen jakamisen aterioiden yhteydessä, mikäli ateriat eivät ole ravintoarvoiltaan tarpeeksi hyviä. McDonald'sin Happy Meal -aterioiden, joiden on nähty olevan kiellon kohteena, eivät kohtaa lautakunnan asettamia vaatimuksia.

Valvontalautakunnan on vielä mahdollista hylätä pormestarin veto.

Newsomin mukaan Happy Meal -kiellolla on kyllä hyvät aikeet. Hänestä sen on kuitenkin tehoton tapa rajoittaa lasten ruokavaliota. Newsomin mielestä kiellolla sekaannutaan vanhempainvastuuseen ja henkilökohtaisiin valintoihin.

Newsom ilmoitti veto-äänestään lehdistötilaisuudessa. Hän korosti puheessaan kaupungin omaa julkisen ja yksityisen sektorin "Shape Up SF"- ohjelmaa, jolla pyritään vähentämään lasten ylipainoa sekä muita terveysongelmia.

Terveysohjelma kannustaa lapsia kävelemään tai polkemaan kouluun, juomaan vettä sekä syömään terveellisempiä ruokia.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.