Samu Haber: Ulkomailla fanit ovat intohimoisempia

Sunrise Avenue lähtee pian Euroopan-kiertueelle big band -kokoonpanolla.

Yhdeksänhenkiseen kokoonpanoon kuuluu bändin vakiojäsenten lisäksi kosketinsoittaja, perkussionisti ja kolme torvensoittajaa. Huomenta Suomessa vieraillut Sunrise Avenuen nokkamies Samu Haber kertoo MTV3.fi:lle, että koko bändi on innoissaan kiertueesta.

– Ollaan kuitenkin aika monta keikkaa tämän kymmenen vuoden aikana tehty. Oli mahtava nähdä, kuinka kaikilla oli virneet naamalla, kun saatiin uudet nuotit, hän kertoo.

Kiertueella kuullaan pääasiassa Sunrise Avenuen kappaleita uusilla sovituksilla, sekä muutamia valikoituja covereita.

Big Band Theory -niminen kiertue alkaa keskiviikkona Suomesta, jossa bändillä on keikat Lahdessa, Turussa ja Helsingissä. Sen jälkeen he suuntaavat Keski-Eurooppaan.

– Olen yllättynyt siitä, miten hyvin liput ovat myyneet Suomessa. Pelkäsimme etukäteen, että Suomen keikoille ei tule ketään ja että esimerkiksi Turun Logomossa saadaan soittaa tyhjälle salille. Mutta sekin on jo melkein täynnä, Haber selittää.

Sunrise Avenue on jo pitkään ollut erittäin suosittu etenkin Saksassa ja muualla Euroopassa. Suomessa bändi ei ehtinyt esimerkiksi viime kesänä tehdä yhtäkään festivaalikeikkaa.

Haber on huomannut, että fanit ovat muualla Euroopassa hieman erilaisia kuin Suomessa.

– Kun etelämpään mennään, niin kyllähän ihmiset uskaltavat lähestyä helpommin ja ovat intohimoisempia. Suomalaiset taas ovat vähän pidättyväisempia, kun vertaa esimerkiksi kreikkalaisiin tai slovenialaisiin, hän miettii.

Uutta musiikkia tulossa

Haber paljastaa myös, että bändi on tehnyt uutta levyä kaikessa hiljaisuudessa jo vuoden ajan.

– Olemme tehneet levyä salaa levy-yhtiöltä, koska emme ole vielä halunneet kertoa siitä virallisesti. Mutta luulen, että tämän vuoden loppupuolella kuullaan uutta musiikkia Sunrise Avenuelta, hän lupailee.

– Lisäksi koko big band -kiertue nauhoitetaan, joten voi olla, että siitä tehdään myöhemmin live-levy.

Tammikuun ajan Haber on monien muusikoiden tapaan viettänyt lomaa ja matkustellut sekä avopuolisonsa Vivienne Raudseppin että kaveriporukkansa kanssa.

– Olimme kuun alussa Dubaissa auringossa ja sen jälkeen lähdin poikaporukalla Sant'Antonioon Sveitsin Alpeille. Oli ihan mahtavaa, yksi aste pakkasta ja aurinko paistoi. Nyt jaksaa tehdä töitä koko kevään, hän hehkuttaa.

(MTV3–KATI PUKKI)

Samu Haber Huomenta Suomen haastattelussa (4.2.2013)

Lue myös:

    Uusimmat