Mainos

Samsungilta useita terveysvaroituksia 3D-katseluun liittyen

Teknologiajätti Samsung varoittaa 3D-televisioon liittyvistä mahdollisista terveysriskeistä. Uutiskanava CNN siteeraa Samsungin verkkosivuja, joiden mukaan raskaana olevien naisten, humalassa olevien ja univaikeuksista kärsivien ei pitäisi katsoa 3D-televisiota.

Yhtiön mukaan ihmisten, joilla on epilepsian tai aivohalvauksen riski, tulisi keskustella lääketieteen asiantuntijan kanssa ennen television katselua kolmiulotteisena.

Samsung ja Panasonic alkoivat ensimmäisten 3D-televisioiden myynnin Yhdysvalloissa viime kuussa. Muut televisiovalmistajat ovat tulossa 3D-kotiteatterimarkkinoille tämän vuoden aikana.

3D-televisiota katsellessa katsojalla on erityiset lasit, joiden linssit aukeavat ja sulkeutuvat erittäin nopeasti tuottaakseen kolmiulotteisen kuvan.

Varoituksia kaikille katsojille:

Osa Samsungin julkaisemista varoituksista koskee kaikkia 3D-television katsojia.

- 3D-television katselu saattaa myös aiheuttaa pahoinvointia, efektien hahmottamisongelmia, silmien rasittumista sekä disorientaatiota, yhtiöstä kerrotaan.

Samsungin mukaan on suositeltavaa, että käyttäjät pitävät jatkuvasti taukoja vähentääkseen näiden ilmiöiden esiintymisen mahdollisuutta. Yhtiö suosittelee välittömästi lopettamaan katselun ainakin puoleksi tunniksi, jos katsoja huomaa yllä mainittuja ongelmia tai silmien väsymistä ja kuivumista.

Samsungin mukaan 3D-lasien pitäminen päässä tilanteissa, joissa ei katsota 3D-televisiota voivat olla fyysisesti haitallisia ja heikentää näkökykyä.

Varoituksen mukaan jotkut 3D-television katselijat saattavat saada jopa niin pahoja oireita, että he voivat kaatua ja satuttaa itseään. Tämän takia televisiota ei Samsungin mukaan tulisi asettaa lähelle avoimia portaikkoja, johtoja, parvekkeita tai muita esineitä, joihin voi kompastua tai törmätä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.