Mainos

Samsungilta jo pian uusi hittiluuri? "Selvä viesti Applelle"

Kännykkämarkkinoilla käydään nyt ennennäkemättömän kuumaa kamppailua kuluttajien sieluista.

Uusia huippupuhelimia julkistetaan kovalla syötöllä. Tämä tarkoittaa samalla, että puhelimet myös vanhenevat ominaisuuksiltaan jopa alle vuodessa.

Nokia julkisti pari viikkoa sitten uuden Lumia 920 -lippulaivapuhelimensa. Viime keskiviikkona Apple puolestaan julkisti iPhone 5 -älypuhelimen.

Kännykkämarkkinoiden kuninkaaksi noussut Samsung puolestaan julkisti oman hittipuhelimensa, Galaxy S3:n jo toukokuussa, eli se on täten kolmikon vanhin.

Korea Times kertoo, että Samsung on kuitenkin julkistamassa seuraavan sukupolven hittiluurin erittäin nopealla aikataululla. Lehden tietojen mukaan yhtiö julkistaisi Galaxy S4 -puhelimen jo helmikuussa Brcelonan Mobile World Congress -mobiiliteknologiamessuilla. Myyntiin laite tulisi viimeistään maaliskuussa.

Samsungin nimettömän lähteen mukaan Galaxy S4 "riittää enemmän kuin tarpeeksi iPhone 5:n taltuttamiseksi". Asiantuntijoiden mukaan Galaxy S4 olisikin selvä viesti Applelle, jonka viikontakaisessa julkistustilaisuudessa ei nähty mullistavia innovaatioita.

Samsungin alihankkijan väitteiden mukaan uutuus olisi perinteinen suorakaiteen muotoinen luuri, jossa on pyöristetyt reunat.

Väitteiden mukaan Galaxy S4 sisältää 5-tuumaisen OLED-näytön. Nykyisessä S3-mallissa on 4,8 tuuman näyttö.

Toistaiseksi ei ole tietoa, aikooko Samsung soveltaa uudessa puhelimessaan taipuvaa näyttöteknologiaa, sillä tekniikan tuotannossa on ollut ongelmia.

Aiempaa vahvemmin Applen kimppuun Yhdysvalloissa

Samsung uskoo myyvänsä nykyistä Galaxy S3-puhelintaan 30 miljoonaa kappaletta vuoden loppuun mennessä.

S4-mallin avulla Samsungin uskotaan käyvän entistä vahvemmin Applen kimppuun Yhdysvaltain markkinoilla.

Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan Samsungilla on 30 prosentin osuus maailmanlaajuisilla kännykkämarkkinoilla, kun taas Applen osuus on 16 prosenttia. Yhdysvaltojen älypuhelinmarkkinoilla Applen osuus on kuitenkin Samsungia suurempi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.