Mainos

Samsungilta ennätystulos

Maailman kolmanneksi suurin matkapuhelinten valmistaja Samsung teki ennätystuloksen. Toisin kuin Nokialla, Samsungin matkapuhelinten myynti on ollut kovassa kasvussa.

Eteläkorealainen elektroniikkajätti Samsung teki tammi-maaliskuussa ennätysmäisen hyvän tuloksen. Yhtiön liikevaihto kasvoi puolella ja nettotulos lähes kolminkertaistui runsaaseen 2,7 miljardiin dollariin (noin 2,3 miljardiin euroon).

Samsung on maailman kolmanneksi suurin matkapuhelinten valmistaja ja tekee lisäksi muun muassa mikrosiruja ja tietokoneiden näyttöjä. Toisin kuin Nokialla, Samsungin matkapuhelinten myynti oli alkuvuonna kovassa kasvussa. Yhtiö kertoi myyneensä tammi-maaliskuussa 20,1 miljoonaa matkapuhelinta, kun edellisen vuosineljänneksen myynti oli vain 15,5 miljoonaa kappaletta. Myyntiä on vauhdittanut erityisesti kamerakännyköiden kova kysyntä.

Yhtiö arvioi, että huhti-kesäkuussa kappalemääräinen myynti edelleen kasvaa ja puhelinten keskihinta pysyy suunnilleen entisellä tasolla. Samsung on aiemmin asettanut tavoitteeksi myydä tänä vuonna 65 miljoonaa puhelinta. Nyt tavoite alkaa yhtiön mukaan näyttää niin konservatiiviselta, että sitä todennäköisesti tullaan kevään aikana rukkaamaan ylöspäin.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.