Samppa Lajunen kahmi kolme olympiakultaa samoista kisoista – tekee nyt miljoonabisnestä ja heitti ällikällä lyövän kommentin

2:28
Samppa Lajunen kommentoi MTV Urheilulle valintaansa Suomen urheilun kunniagalleriaan.

Suomen urheilun kunniagalleriaan Urheilugaalassa valittu Samppa Lajunen teki aikoinaan hurjia yhdistetyssä ja voitti peräti kolme olympiakultaa samoista kisoista Salt Lake Cityssä 2002. Lajunen kuitenkin kokee, että on päässyt hyödyntämään parasta potentiaaliaan vasta urheilu-uransa jälkeen.

Lajunen voitti yhdistetyn maailmancupin kokonaiskilpailun 17-vuotiaana historian nuorimpana urheilijana vuonna 1997. Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002 hän puolestaan puhdisti lajinsa pöydän täydellisesti voittamalla sprinttikilpailun, normaalikilpailun ja joukkuekilpailun, jossa hän toimi Suomen ankkurina.

Olympialaisista meni vain kaksi vuotta, kun Lajunen lopetti urheilu-uransa jo 24-vuotiaana. 

– Ensimmäisten kahden vuoden aikana sen jälkeen kävi jokusen kerran mielessä, että olisi ihan kiva olla tuolla kisoissa mukana. Mutta kun alkoi miettimään, mitä se vaatii, että siellä on mukana, tyydyin osaani, Lajunen sanoi ja jatkoi mielettömään urheilumenestykseensä nähden hätkähdyttävin sanoin:

– Koen tänä päivänä olevani vielä enemmän niiden asioiden parissa, joissa pääsen omaa potentiaaliani parhaiten hyödyntämään.

"Piti miettiä, mitä rahalla tekee"

Lajunen, 40, tekee nykyään menestyksekästä kiinteistöbisnestä. Hän johtaa vuonna 2015 alkunsa saanutta sijoitusyhtiötä Samla Capital Oy:tä ja on siinä osaomistajana. 

Yhtiöllä on yli sata sijoittajaa, sillä on sijoituksia kymmenien miljoonien edestä ja sen liikevaihto oli 1,2 miljoonaa euroa vuonna 2018.

– Kiinnostus (kiinteistöbisnekseen) lähti käytännön tarpeesta joskus, kun jäi ylimääräistä rahaa. Piti miettiä, mitä sillä tekee. Vaihtoehtoina oli kuluttaa se tai laittaa säästöön. Ajattelin, että selvitetään, minkälaisia sijoitusvaihtoehtoja rahalle on ja mitä riskejä niihin liittyy. Kun sitä pohdintaa teki, sieltä se lähti.

Lajunen sanoo olevansa innostunut siitä, mitä hän nykyään tekee, eikä hän peräpeileihin vilkuile. Legenda tiivistää työnsä perustehtäväksi, että asunnot ja toimitilat ovat kunnossa, ja vuokralaisilla on hyvä olla yhtiön kiinteistöissä. 

– Pidän kiinteistöjä nykymarkkinatilanteessa tosi houkuttelevana sijoituskohteena, kun osakekurssit ovat tosi korkealla ja korkosijoituksista ei saa paljon mitään. Tykkään siitä, kun ostat hyvältä paikalta kiinteistön keskeltä kaupunkia ja tuotto tulee vuokrakassavirrasta.

"En muista, että koskaan olisi ollut tällaista vuotta"

Lajunen asuu itse Jyväskylässä. Olosuhteet siellä eivät ole olleet otollisimmat talvilajien harrastamiselle.

– En muista, että koskaan olisi ollut tällaista vuotta, että lunta olisi ollut niin vähän ja näin pitkään olisi ollut näin lämmintä. Kyllä tämä varmasti oman haasteensa tuo talvilajien harrastamiseen – ei pelkästään kilpaurheiluun, vaan ihan harrastustoimintaan ylipäänsä.

Olympiasankari korosti, ettei hän ole kuitenkaan sääolojen muutoksesta huolestunut.

– Näen, että meillä on paljon mielenkiintoisia urheilulajeja ja on tärkeää, että jokainen löytää omansa. Vaikka talvet olisivat vähän lämpimämpiä, erilaisia liikuntavaihtoehtoja löytyy varmasti siitä huolimatta paljon. Ja nykytekniikalla, kun vain halua on, kyllä me pystymme Suomessa talvilajejakin minun mielestäni vielä harrastamaan, Lajunen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja