Mainos

Sampon Eesti Kindlustusen -kauppa toteutuu sittenkin

Sampo ostaa sittenkin Viron suurimman vahinkovakuuttajan Eesti Kindlustusin. Kaupasta tehtiin aiesopimus joulukuussa, mutta kevättalvella hankkeen ehdittiin jo kertoa kariutuneen hintaerimielisyyksiin.

Nyt Eesti Kindlustusin koko osakekannan kauppahinnaksi on sovittu 165 miljoonaa Viron kruunua eli noin 63 miljoonaa markkaa. Sammon tytäryhtiö Yritys-Sampo ja Hansapank allekirjoittivat sitovan kauppakirjan tänään. Kauppaan sisältyy Eesti Kindlustusin vahinkovakuutustoiminta sekä vahinkotarkastusyhtiö. Henkivakuutus jää Hansapankille.

Kaupan myötä Sammon osuus Viron vahinkovakuutusmarkkinoista nousee noin 27 prosenttiin. Kaupan voimaantulon ehtona on vielä tarvittavien viranomaislupien saanti. Sammolla on Virossa ennestään pääosin yritysvakuutukseen keskittyvä tytäryhtiö Sampo Kindlustuse.

Eesti Kindlustus on Viron vanhin ja tunnetuin vakuutusyhtiö. Valtio perusti sen vuonna 1940 ja yhtiö säilytti monopolinsa vuoteen 1991 saakka. Eesti Kindlustus yksityistettiin vuonna 1996. Viime vuonna Eesti Kindlustus oli Viron selvästi suurin vahinkovakuuttaja. Sen vahinkovakuutuksen maksutulo oli 231 miljoonaa Viron kruunua eli noin 88 miljoonaa markkaa ja markkinaosuus 22,5 prosenttia.

Eesti Kindlustusin asema on vahva erityisesti liikennevakuutuksessa. Yhtiön maksutulosta noin 70 prosenttia tulee yksityistalouksien vakuuttamisesta ja noin 30 prosenttia yritysvakuutuksista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.