Mainos

Sampo varoittaa verkkopankkiasiakkaita haittaohjelmasta

Sampo on kiristänyt verkkopankkinsa turvallisuustasoa haittaohjelman takia.

Sampo-pankki varoittaa maailmalla leviävästä haittaohjelmasta, joka uhkaa myös suomalaisia verkkopankkiasiakkaita. Pankki julkaisi varoituksen haittaohjelmasta eilen saatuaan tiedon siitä asiakkailtaan. Ohjelmasta on Sammon mukaan tunnistettu useisiin kymmeniin pankkeihin kohdistettu versio.

Haittaohjelma ohjaa asiakkaan verkkopankin näköissivulle ja kysyy asiakasnumeroa ja tunnuslukua. Se ei kuitenkaan osaa antaa oikeaa turvalukua asiakkaan tunnistamiseksi eikä ohjaa asiakasta verkkopankkiin.

Haittaohjelma on löytynyt kuuden Sammon asiakkaan koneelta. Pankin viestintäjohtaja Hannu Vuola pyytää asiakkaita ottamaan välittömästi yhteyttä pankkiin, jos he epäilevät koneensa saaneen haittaohjelmatartunnan. Yleisimmät virustorjuntaohjelmat on kuitenkin jo päivitetty estämään ohjelman pääsy tietokoneille.

Sampo on kiristänyt verkkopankkinsa turvallisuustasoa haittaohjelman takia. Kaikkien verkkopankkiasiakkaiden pitää nyt sisään kirjautuessaan antaa asiakasnumeron ja tunnusluvun lisäksi aina myös kertakäyttöinen turvaluku.

Nordean asiakkaita ongelma ei koske, kertoo pankin viestintäjohtaja Atte Palomäki.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.