Mainos

Sampo tuomittiin virkailijan laittomasta erottamisesta

Helsingin hovioikeus on tuominnut Sampo Pankin korvauksiin pankkivirkailijan laittomasta irtisanomisesta.

Sampo Pankki Oyj on tuomittu suuriin korvauksiin pankkivirkailijan laittomasta irtisanomisesta. Pankki joutuu maksamaan naiselle yli 22000 euron korvaukset sekä tämän oikeudenkäyntikulut, lähes 17000 euroa. Helsingin hovioikeus antoi asiasta päätöksen tänään.

Pankki irtisanoi naisen, koska epäili tämän anastaneen tuhat dollaria. Naisen työtoveri väitti, että nainen oli kertonut hänelle ottaneensa rahat. Virkailija itse kiisti asian. Epäily meni poliisitutkintaan, mutta näyttöä rikoksesta ei löytynyt ja syytettä ei nostettu. Hovioikeuden mielestä pankilla ei ollut riittävää perustetta irtisanoa naista.

Oikeus totesi, että pankin selvitys väitetystä anastuksesta perustui ainoastaan naisen työtoverin kertomukseen, jonka nainen itse kiisti. Oikeuden mielestä pankin olisi pitänyt odottaa ainakin poliisitutkinnan lopputulosta ennen erottamista.

Vantaan käräjäoikeus päätyi vuoden 2001 joulukuussa täysin päinvastaiseen ratkaisuun. Oikeus piti naisen työtoverin kertomusta uskottavana ja määräsi virkailijan maksamaan pankin oikeudenkäyntikulut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.