Mainos

Sampo: Talouskasvu palaamassa kohtuulliseen vauhtiin

Finanssikonserni Sampo arvioi, että Suomen talouskasvu on palaamassa kohtuulliseen vauhtiin. Koko vuoden bruttokansantuotteen kasvu jäänee kesäisen paperialan työmarkkinakiistan takia 1,8 prosenttiin, mutta ensi vuonna päästään 3,4 prosentin nousutahtiin.

-Yksityinen kulutus pysyy edelleen tärkeimpänä kasvun lähteenä. Vaikka vahva euro ja euroalueen kasvun vaimeus hillitsevät vientiä, suomalaisten tuotteiden kysyntä lisääntyy erityisesti Venäjällä ja Kiinassa, Sammon suhdanne-ennusteessa arvioidaan.

Kallis öljy ei ennusteen mukaan uhkaa ostovoiman kehittymistä, sillä inflaatio pysynee vaimeana. Enemmänkin Sammon asiantuntijat ovat huolissaan investointien vähäisyydestä. Vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla investoinnit supistuivat pari prosenttia, ja koko vuoden investointimäärät yltävät korkeintaan viime vuoden tasolle.

Kansainvälisen talouden näkymät ovat toistaiseksi hyvät, eikä öljyn korkea hinta leikkaa kasvusta kuin joitain desimaaleja. Euroalueen korkojenkin Sampo ennustaa säilyvän matalina.

-Alkuvuoden hitaasta kasvusta huolimatta vaatimukset Euroopan keskuspankin koronlaskusta ovat vaimentuneet. Euroopan keskuspankilla ei ole tarvetta muuttaa ohjauskorkoaan vielä pitkään aikaan, ennusteessa arvioidaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.