Mainos

Sampo-Rosenlew on valmistanut 40 000 leikkuupuimuria

Porilainen Sampo-Rosenlew Oy on valmistanut 40 000 leikkuupuimuria. Tapahtumaa juhlitaan tänään mm. esittelemällä yhtiön uusi suurtehopuimuri.

Sampo-Rosenlew aloitti leikkuupuimurien tuotannon vuonna 1957. Puimurit ovat seuranneet maatalouden rakennemuutosta siinä mielessä, että tehdas on tuottanut aina vain suurempia puimureita. Aluksi koneet menivät kotimaan markkinoille, mutta nyt leikkuupuimureiden liikevaihdosta yli puolet tulee ulkomailta. Vakiintuneita vientimaita on yli 20.

Sampo-Rosenlewin toimitusjohtaja Timo Prihti laskeskelee, että 40 000 leikkuupuimuria ylettyisi yhtenäisenä jonona reilusti Porista Helsinkiin. Yhtiön uusin leikkuupuimureiden lippulaiva on suuretehopuimuri, jonka moottoriteho on 250 hevosvoimaa, leikkuuleveyttä on seitsemän metriä ja viljasäiliö vetää yli kahdeksan kuutiota. Puimuri painaa 12 tonnia. Mallia tehdään tälle puintikaudelle 15 kappaletta. Niistä suurin osa menee vientiin.

Sampo-Rosenlew on 12 vuotta vanha porilainen yksityinen yhtiö. Konsernin liikevaihto on lähes 60 miljoona euroa ja yhtiö työllistää tällä hetkellä 570 henkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.