Mainos

Sampo Pankki piti tuloskunnon alkuvuonna

Sampo Pankki teki alkuvuonna tulosta edellisvuoden tahtiin. Pankin tulos ennen veroja nousi tänään julkistetun osavuosikatsauksen mukaan 29 miljoonaan euroon eli täsmälleen yhtä suureksi kuin vuotta aiemmin.

Sammon ja emopankki Danske Bankin tietojärjestelmien yhdistämisestä syntyneet ongelmat eivät vielä vaikuttaneet tulokseen.

Toimitusjohtaja Ilkka Hallavon mukaan lainakannan kasvu jatkui nopeaa 13 prosentin vauhtia. Talletukset lisääntyivät 10 prosenttia. Sampo Pankin markkinaosuus lainoista oli 15,4 prosenttia ja talletuksista 13,6 prosenttia.

- Asuntolainojen menekki oli hyvä. Kasvua kertyi 12 prosenttia. Se on jatkunut vahvana huolimatta koko ajan kiristyneestä kilpailusta ja jatkuvasta myllerryksestä finanssisektorilla, Hallavo toteaa.

Integraatiokulut ja kaventuneet lainamarginaalit söivät kuitenkin Sampo Pankin kasvaneita tuottoja tammi-maaliskuussa. Integraatiokulujen odotetaan pysyvän korkeina loppuvuonna.

Pääsiäisenä aloitetusta tietojärjestelmien yhdistämisestä alkaneet ongelmat jatkuvat jossain määrin edelleen. Suurin osa ongelmista on kuitenkin saatu ratkaistuksi. Integraatiossa uusiin järjestelmiin siirrettiin tietoa noin 250 eri järjestelmästä, muun muassa 3,4 miljoonaa pankkitiliä ja 800 000 verkkopankkisopimusta.

Talousjohtaja Pekka Kainulaisen mukaan tekniset ongelmat ovat aiheuttaneet jonkin verran asiakaskatoa. Määrää on vielä vaikea arvioida täsmällisesti. Integraatiokulut ovat hänen mukaansa pysyneet suunnitelmien mukaisina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.