Mainos

Sampo Pankki: Lakko saattoi maksaa jopa miljardin

Arviot tänään päättyneen satamalakon kustannuksista vaihtelevat suuresti.

Pellervon taloustutkimus arvioi, että kaksi viikkoa jatkuneen satamalakon hintalappu voi nousta 300 miljoonaan euroon

Sampo Pankki puhuu lähes miljardin euron menetyksistä.

Paperintuotannosta pysähtyi 70 prosenttia ja työt loppuivat yli neljältä tuhannelta. Tehtaat käynnistyvät vähitellen, mutta metsäteollisuus arvioi, että paperirullat kulkevat asiakkaille normaalisti vasta viikkojen päästä.

- Kyllä tässä viikkoja menee, joiden osalta pahimmassa tapauksessa kuukausien purku. Kun otetaan huomioon lakko, ja sitä edeltäneet pistelakot ja ylityökiellot, niin tässä on sotkettu parin - kolmen kuukauden vienti suomen metsäteollisuuden osalta, arvioi Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

Afrikan-matkaltaan palannut pääministeri Matti Vanhanen pelkää, että yritysten halu investoida Suomeen on vaarantunut lakon takia.

Avainalojen lakko-oikeuteen puuttumista pitää Vanhasen mielestä käsitellä hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kesken.

- Tämä on varmasti sellainen aihe, joka on hyvä ottaa, kun keskustelu kansallisesta selviytymispaketista käydään lähikuukausien aikana. Tämä on siinä yhteydessä hyvä käsitellä.

Suomen suurimman vientialan, teknologiateollisuuden puheenjohtaja Jorma Eloranta pitää tärkeänä, että tällainen ei enää koskaan toistu.

- Nyt on parasta, että pöly laskeutuu ja arvioidaan se tilanne sitten kaikessa rauhassa, mutta joka tapauksessa se on arvioitava.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.