Mainos

Sampo Pankin ongelmat jatkuvat Ruotsissa

Sampo Pankin vastoinkäymiset jatkuvat Ruotsissa. Ruotsalainen Dagens Industri -lehti kertoo, että eläkerahastovirasto PPM sulkee kaikki 16 Sampo Pankin rahastoa valikoimistaan. Syynä yhteistyön päättymiseen on PPM:n kyllästyminen pankin laiminlyönteihin.

Danske Bankin omistama Sampo Pankki on muun muassa maksanut vääriä summia, ilmoittanut rahastotietoja myöhässä ja jättänyt lähettämättä myyntinoteerauksia. Tammi-helmikuussa pankki vahvisti lehden mukaan myöhässä jopa puolet kaupankäyntimääräyksistä. Ongelmia palveluissa on PPM:n mukaan ollut viime syksystä lähtien kuukausittain.

- Tilanne kävi meille täysin kestämättömäksi. Kun meillä on aiemmin ollut ongelmia rahastoyhtiöiden kanssa, he ovat ratkaisseet ongelmat nopeasti ja omasta aloitteestaan. Sampo on ollut välinpitämätön, sanoo PPM:n lakimies Jonas Aronson ruotsalaislehden haastattelussa.

Eläkerahastot ovat Ruotsissa osa yleistä eläkejärjestelmää, ja niitä hallinnoi eläkerahastovirasto PPM. Ruotsalaiset saavat itse valita PPM:n tarjonnasta ne rahastot, joihin he haluavat rahansa sijoittaa. Sampo Pankki aloitti PPM:n rahastotarjoajana vuonna 2004.

Danske Bank ottaa täyden vastuun

PPM:n rahastot ovat pieni osa Sampo Pankin varainhoitotoimintaa. Sen PPM:n rahastoihin oli sijoitettu 28 miljoonaa euroa. Danske Bankin varainhoitoyksikön johtaja Niels-Ulrik Mousten uskookin, että laiminlyöntien takana on se, ettei PPM:ää priorisoitu tarpeeksi korkealle.

- Näin ei olisi saanut tapahtua. Siksi olemmekin päättäneet, että keskitämme kaikki PPM:n toiminnot Ruotsin yksikköömme, Mousten sanoi .

Hän kieltää, että kyseessä olisi Sampo Pankin rankaiseminen, ja ottaa töppäilystä täyden vastuun.

- On vain yksi henkilö, jota tässä voi syyttä, ja se olen valitettavasti minä, sillä vastaan Sampo Pankin varainhoidosta.

Sampo Pankki on poukkoillut viime kuukausina ongelmasta toiseen. Suomalaisasiakkaat ovat kärsineet Sampo Pankin ja emoyhtiö Danske Bankin tietojärjestelmien yhdistämisestä. PPM:ää koskevat ongelmat eivät kuitenkaan vaikuta suomalaisiin. PPM:n tarjoamiin Sampo Pankin rahastoihin sijoittaneet ruotsalaiset saavat puolestaan valita niiden tilalle toisen rahaston

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.