Mainos

Sampo Pankin korttiviat ohi

Sampo Pankin korttipalveluja tänään tuntien ajan vaivannut tietokonevika on pankin mukaan saatu kuntoon.

Sampo Pankin pankkikorteissa ilmeni tänään jälleen pahoja ongelmia. Korteilla ei saanut rahaa automaateista, eikä niillä pystynyt maksamaan ostoksia. Iltapäivällä alkanut korttivika kesti iltaan saakka.

Ongelmat koskivat Sampo Pankin pankkikortteja, Visa Electron -kortteja sekä Visa- ja MasterCard -luottokortteja.

Visa Electron -korteilla maksaminen ei onnistunut lainkaan, ja muilla pystyi tekemään kaupoissa vain pienehköjä ostoksia, jotka eivät vaatineet varmennusta. Tämä aiheutti muun muassa kaupoissa hämminkiä, kun asiakkaiden ostoksia jouduttiin kantamaan kassalta takaisin hyllyihin.

Sampo Pankki ei kertonut julkisuuteen varmennusta vaativien ostosten tarkkaa eurorajaa, mutta muutaman kympin arvoisten "normaalien ostosten" teon piti onnistua, viestintäjohtaja Hannu Vuola kertoi iltapäivällä.

Vuolan mukaan vika havaittiin hieman ennen kello 14:ää iltapäivällä.

Illalla kello 20.30:n jälkeen Sampo Pankin verkkosivuille ilmestyi tiedote, jonka mukaan vika oli saatu korjattua.

Pankki piti konttoriensa kassapalvelut auki vian vuoksi klo 20:een. Vuolan mukaan asiakkaita kävi konttoreissa paljon ja etenkin suurten kaupunkien keskustoissa sijaitsevissa konttoreissa paineet olivat kovat. Monen asiakkaan pinna oli jo ehtinyt palaa, kun automaatti ei rahaa antanut.

Internetin keskustelupalstoilla käytävän sananvaihdon perusteella pankkia odottaa ainakin jonkinmoinen asiakaskato jatkuvien ongelmien vuoksi.

Taustalla IBM:n tietoliikennekatkos

Ongelmat johtuivat siitä, että Danske Bank -konsernin tietoliikenneyhteydet kansainväliseen korttivarmistukseen olivat poikki. Syynä yhteyksien katkeamiseen oli IBM:n palveluiden vika, joka vaikutti Danske Bankin lisäksi moniin muihin tanskalaisyrityksiin, muun muassa panimoyhtiö Carlsbergiin. Tanskan ja Suomen lisäksi katkos aiheutti ongelmia ainakin Irlannissa.

- Kyseessä on laajempi tanskalainen tietoliikennehäiriö, jolla ei ole sinänsä mitään tekemistä Sampo Pankin integraatioprosessin kanssa. Emme voi tehdä asialle mitään muuta kuin odottaa, että palveluntarjoajamme saavat asiat kuntoon, Vuola sanoi illalla ennen vian korjaantumista.

Sampo Pankilla on tällä hetkellä Suomessa yli 1,1 miljoonaa henkilöasiakasta sekä noin 100 000 yritys- ja yhteisöasiakasta.

Ongelmia ongelmien perään

Sampo Pankin verkko- ja korttipalveluiden paha takkuilu alkoi pääsiäisenä, jolloin pankissa otettiin käyttöön tanskalaisen emokonserni Danske Bankin tietojärjestelmät. Sen jälkeen pankki on moneen otteeseen vakuuttanut, että pahimpien ongelmien pitäisi olla jo ohi.

Sampo Pankki ehti jo ennen tämänpäiviäisiä korttiongelmia kutsua toimittajia huomisaamuksi lehdistötilaisuuteen, jossa sen on määrä kertoa Sampo Pankin ja Danske Bankin integraation etenemisestä.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.