Mainos

Sampo Pankin asiakkaille hyvityksiä

Sampo Pankki paikkaa tietojärjestelmäsotkujen ryvettämää mainettaan ja hyvittää kaikille henkilöasiakkailleen neljän kuukauden palvelumaksut. Hyvityksen saanti ei vaadi asiakkailta mitään toimia, pankki tiedotti.

Hyvitys koskee kaikkien käyttötilipakettien, korttien ja jatkuvien rahastosäästösopimusten kuukausimaksuja. Tarkemmat yksityiskohdat pankki kertoo asiakkaille kirjeitse.

Sampo Pankin varatoimitusjohtajan Maarit Näkyvän mukaan pankki päätyi antamaan hyvityksiä, koska iso joukko pankin asiakkaita on saanut erittäin huonoa palvelua.

- Toivon, että asiakkaat ottavat positiivisesti vastaan sen, että pankki haluaa anteeksipyynnön lisäksi toimia myös muulla tavalla, Näkyvä sanoo.

Kuluttajavirasto pitää palvelumaksujen hyvittämistä hyvänä ratkaisuna. Sen mielestä Sampo Pankin tapaus osoittaa, että pankkien järjestelmät ovat haavoittuvaisia ja tällaisiin ongelmatilanteisiin tarvittaisiin selkeät pelisäännöt.

Yksittäinen asiakas hyötyy keskimäärin 10-20 euroa

Sampo Pankin mukaan palvelumaksuhyvitys koskee kaikkia kesä-syyskuussa veloitettavia käyttötilipakettien ja korttien kuukausimaksuja sekä jatkuvan rahastosäästämisen merkintäpalkkioita. Sampo Pankille hyvityksistä koituu miljoonien eurojen lasku, sillä pankilla on miljoona henkilöasiakasta.

- Pankin tasolla hyvityssumma on merkittävä, mutta julkisuudessa me emme lähde sitä tämän enempää kommentoimaan, Näkyvä toteaa.

Mistään mahtisummasta ei yksittäisen asiakkaan kohdalla silti ole kysymys, sillä palvelumaksut sipaisevat keskimäärin muutamia euroja kuukaudessa. Tosin asiakkaiden välillä on selkeitä eroja riippuen siitä, mitä palveluja ja tuotteita he käyttävät. Esimerkiksi käyttelytilipaketit ovat Sampo Pankissa 2,9 euroa kuukaudessa.

- Sen päälle tulevat korttimaksut, jotka voivat olla euron verran. Sitten riippuen siitä, jos asiakkaalla on jotakin säästettävää, niin me puhumme 4-6 eurosta kuukaudessa, Näkyvä sanoo.

Tällaisella matematiikalla hyvitykset yksittäiselle asiakkaalle neljältä kuukaudelta ovat yhteensä keskimäärin kymmenestä reiluun kahteenkymmeneen euroon.

- Jollekin se summa saattaa tuntua vähäiseltä, joku toinen voi pitää sitä summaa omalta osaltaan ihan merkittävänä, Näkyvä sanoo.

Näkyvä myös muistuttaa, että hyvitys ei vaikuta varsinaisten korvausvaatimusten käsittelyyn, vaan pankki korvaa asiakkaalle aiheutuneet taloudelliset vahingot.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.