Mainos

Sampo ostaa Storebrandin?

Vakuutus- ja pankkiyhtiö Sampo on pyytänyt osakkeensa kaupankäynnin keskeyttämistä Helsingin pörssissä.

Sampo ostanee Storebrandin

Sammon uskotaan tekevän vielä tänään käteis- ja osakepohjaisen ostotarjouksen norjalaisesta vakuutusyhtiö Storebrandista. Tarjouksen seurauksena yhtiöiden vahinkovakuutusliiketoiminnat yhdistettäisiin.

Brittilehti Financial Timesin mukaan Sampo liittäisi vahinkovakuutusliiketoimintansa Storebrandin ja Skandian yhdessä omistamaan if... -vahinkovakuutusyhtiöön, minkä jälkeen Sammosta tulisi if...:in suurin osakkeenomistaja 44 prosentin osuudella. Myös norjalainen Dagens Näringsliv kertoo asiasta.

Kaupan myötä Sampo kasvaisi pohjoismaiseksi vahinkovakuutusliiketoiminnan johtajaksi. FT:n mukaan Sampon suunnitelma kohdannee kuitenkin vastustusta norjalaispoliitikkojen suunnalta.

Asiaan tuo oman lisävärinsä se, että Norjan suurin pankki Den Norske Bank DnB ilmoitti eilen olevansa kiinnostunut fuusiosta Storebarndin kanssa ja on kutsunut sen neuvotteluihin.

Sampo ei ole halunnut toistaiseksi kommentoida huhuja. Yhtiö ei myöskään ole pyytänyt keskeyttämään kaupankäyntiä osakkeellaan Helsingin pörssistä. Storebrand keskeytti kaupankäyntinsä osakkeillaan Oslon pörssissä perjantaina. Tänä aamuna myös Sampo ilmoitti keskeyttävänsä kaupankäynnin Helsingin pörssissä.
Yhtiö antaa asiasta tietoa myöhemmin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.