Mainos

Sampo ostaa 96 prosenttia Eesti Kindlustusista

Vakuutusyhtiö Sampo ostaa ainakin 96 prosenttia Eesti Kindlustusin osakkeista. Sampo kertoi tänään, että Yritys-Sampo ja virolainen Hansapank ovat tehneet asiasta aiesopimuksen ja osapuolien tavoitteena on allekirjoittaa sitova kauppakirja tammikuussa.

Kauppa koskee EK:n vahinkovakuutustoimintaa. Henkivakuutus jää Hansapankille, Sammon tiedotteessa sanotaan. Eesti Kindlustus on Viron vanhin vakuutusyhtiö. Valtio perusti sen vuonna 1940 ja yhtiö säilytti monopolinsa vuoteen 1991 saakka. Eesti Kindlustus yksityistettiin 1996.

Eesti Kindlustus oli viime vuonna Viron suurin vahinkovakuuttaja. Sen maksutulo kasvoi viime vuonna 38 prosenttia 194 milj. kruunuun (n. 74 Mmk). Yhtiön markkinaosuus oli 20 prosenttia. Vahinkosuhde oli 52 prosenttia ja yhdistetty kulusuhde 92,9 prosenttia.

Liiketulos nousi 10,8 milj. kruunuun (4,1 Mmk). Kuluvana vuonna maksutulon ja markkinaosuuden kasvu on jatkunut tuntuvana, mutta liiketuloksen arvioidaan heikentyvän olennaisesti viime vuodesta. Eesti Kindlustusin henkilöstön määrä on 247. Noin 90 prosenttia Eesti Kindlustusin maksutulosta tulee moottoriajoneuvovakuutuksista ja yksityistalouksien vakuuttamisesta.

Yritysvakuutusten osuus maksutulosta on vain noin 10 prosenttia. Sen sijaan Sammon nykyinen Viron tytäryhtiö Sampo Kindlustus on lähes kokonaan keskittynyt yritysvakuuttamiseen.

Sampo-konsernin osuus Suomen vahinkovakuutusten markkinoilla on lähes 35 prosenttia. Suomalaisten vakuutussäästöistä on lähes kolmannes Sammon henkivakuutusyhtiöissä vuoden vaihteessa tapahtuvan Novan ja Henki-Sammon fuusion jälkeen.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.